PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'assimilació amb l'Alt Urgell es reverteix a partir del 7 de gener

El Procicat eleva les restriccions per l'empitjorament epidemiològic

Per El Periòdic

La frontera del riu Runer.
La frontera del riu Runer. | RadioSeu

Catalunya fa marxa enrere en les mesures preses a finals de desembre en relació amb la mobilitat i es torna a tancar. D'aquesta manera, queda sense efecte l'assimilació entre Andorra i l'Alt Urgell que va entrar en vigor el darrer 21 de desembre a partir del pròxim dijous, 7 de gener, i per un període inicial de 10 dies. De fet, les noves restriccions inclouen un tancament municipal de dilluns a diumenge, a excepció d'aquelles situacions estrictament justificades.

Així mateix, la reunió del Procicat també ha acordat tancar l'activitat no essencial els caps de setmana, i també fa baixar la persiana als gimnasos. De cara a la població escolar, s'anul·len les activitats escolars durant el mateix període i a partir de la tornada a les aules l'11 de gener. La restauració i la cultura mantenen les restriccions vigents.

"Hem de prendre noves mesures; 10 dies per aturar el país", ha dit la consellera de Salut, Alba Vergés. Així, malgrat que el departament preveu que durant aquest període seguiran creixent el nombre d'hospitalitzats i els contagis, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha declarat que hi haurà un "fre" al creixement sostingut" de la pandèmia.

-Seguirà ampliació-

PUBLICITAT
PUBLICITAT