PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Procicat pot endurir les mesures per la mala situació epidemiològica

França avança el toc de queda a les 18.00 hores a 15 regions del país

Per El Periòdic

Un malalt arriba en ambulància a l’Hospital de Bellvitge de Barcelona.
Un malalt arriba en ambulància a l’Hospital de Bellvitge de Barcelona. | El Periódico / Manu Mirtu

L’epidèmia s’ha agreujat a Catalunya els darrers dies. Per aquest motiu, la reunió que avui ha de dur a terme el Procicat podria restringir les actuals mesures ampliades amb motiu de les festes nadalenques i que, en principi, són vigents fins a l’11 de gener. El balanç de la Conselleria de Salut indicava ahir un increment de l’índex que calcula el risc de rebrot fins als 422 punts –i que l’OMS recomana que estigui per sota de 100 per considerar controlada la pandèmia–. En la mateixa línia, la taxa de reproducció se situava ahir a 1,11, per sobre d’1, xifra que marca la línia ascendent dels contagis.
Així, entre els punts de mira del Procicat, hi ha la flexibilitat dels límits perimetrals actuals, designats a l’àmbit comarcal, i la restauració, que veu preocupada com es podria tornar a decretar el seu tancament total. «L’objectiu és salvar el màxim nombre de vides», va subratllar la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer.

Enduriment del toc de queda

A França, també a causa de l’increment de casos positius les darreres jornades, s’ha decretat un avançament del confinament nocturn de les 20.00 a les 18.00 hores en les 15 regions amb major incidència epidemiològica, per tal de frenar els contagis. Així mateix, el portaveu del govern gal, Gabriel Attal, també va avançar que el pròxim 7 de gener no reobriran els museus, teatres i cinemes, tal com s’havia previst en el pla de desconfinament, també per la situació sanitària. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT