PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Augmenten a nou els ingressats a l’àrea Covid del Cedre

Els actius es redueixen en 28 persones respecte de dissabte

Per El Periòdic

Gent passejant els darrers dies per les avingudes comercials de la Vall Central.
Gent passejant els darrers dies per les avingudes comercials de la Vall Central. | El Periòdic

Els pacients ingressats a l’àrea Covid del centre sociosanitari del Cedre, provinents del brot detectat a Salita el darrer dijous, 31 de desembre, van créixer les darreres hores en quatre persones i fins als nou ingressats totals. Així es desprenia de l’actualització sanitària publicada pel Govern, on també es mostrava un lleuger descens del nombre d’actius en 28 casos després d’una setmana in crescendo. D’aquesta manera, el total d’actius era ahir de 591 persones.

No obstant això, amb el canvi d’any, es va produir un petit increment de les persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, coincidint també amb el major nombre de detectats i actius diaris. En concret, ahir es va donar una alta i els ingressats a planta van baixar en una persona fins a les 21, i quatre més a es trobaven l’UCI, una de les quals sota ventilació mecànica. 

De fet, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja va exposar durant la seva darrera compareixença que estaven observant una incidència lleugerament superior la darrera setmana fruit dels primers contagis originats per la major interacció social arran de les celebracions de Nadal. I, en aquest sentit, va preveure una tendència similar de cara a les primeres setmanes d’aquest gener pel mateix motiu.

Així mateix, el total d’infectats pel virus al Principat d’ençà del mes de març era de 8.192 persones, de les quals 7.335 corresponen a la segona onada iniciada a finals d’estiu. D’altra banda, la xifra de defuncions, afortunadament no havia variat, i seguia sent de 84 persones. 
Finalment, en relació amb la població escolar, que encara els darrers dies de vacances nadalenques abans del seu retorn als centres educatius, han vist reduir-se progressivament la incidència precisament per la manca d’activitat. Així, ahir les aules sota vigilància activa eren tres –cinc menys que el dia anterior–, una d’elles total i dues més parcials, mentre que les vigilades de forma passiva eren 22.

La setmana de la vacunació

D’altra  banda, tal com va avançar Benazet i va reiterar posteriorment el ministre Portaveu, Eric Jover, l’Executiu té previst iniciar aquesta setmana la vacunació contra la Covid als centres sociosanitaris, tant a residents com a treballadors, amb les dosis fetes arribar des d’Espanya. Durant la darrera compareixença del Govern, encara no s’havia definit completament el dispositiu ni el calendari, però sí que es van repetir les xifres estimades pel que fa al 60% de la població que es preveu tenir immunitzada, de forma natural i artificial, en finalitzar la primavera. 

Tres andorrans identificats a la rave de Llinars

Durant el desallotjament de la rave il·legal celebrada en una nau industrial abandonada a Llinars del Vallès amb motiu del Cap d’Any, els Mossos d’Esquadra van identificar i denunciar tres andorrans entre les 215 actes de denúncia que segons el conseller català d’Interior, Miquel Sàmper, es van aixecar. El següent pas serà activar el procediment sancionador que pot comportar multes de fins a 3.000 euros a tots els participants enxampats, per incompliment de les mesures decretades per frenar l’expansió del virus al territori veí, que preveien reunions de màxim 10 persones i dos nuclis de convivència, i un confinament nocturn a partir de les 01.00 hores de l’1 de gener.

PUBLICITAT
PUBLICITAT