Irineu Esteve assoleix un nou top 10 i Mimi Gutiérrez fa els deures

Carola Vila abandona la prova de 10 quilòmetres de persecució a Val Müstair en trobar-se indisposada

Mimi Gutiérrez a la Copa del Món de Zagreb.
Mimi Gutiérrez a la Copa del Món de Zagreb. | Agence Zoom/Millo Moravski

Irineu Esteve i Carola Vila van participar ahir en els 15 quilòmetres persecució en el Tour d’Ski masculí, i els 10 quilòmetres en el femení, respectivament, en la cita que va tenir com a escenari, per última vegada, Val Müstair. Esteve va finalitzar amb el 10è temps. Per la seva part, Carola Vila va haver d’abandonar en «trobar-se indisposada», segons va informar la Federació Andorrana d’Esquí. Esteve, de nou en el top 10 en la cursa del dia, va assolir un crono de 32.29,4, amb +47,6 respecte al millor temps de la jornada, el rus Denis Spitsov (31.41,8). Ahir, la cursa era de persecució, i per tant, les sortides eren amb les diferències de temps del Tour d’Ski.Així doncs, Esteve va arribar a meta el 13è, i segons arribaven a meta, aquesta era la posició de la general. Però el temps de carrera d’ahir es compta a part, i és aquí on es compten els punts de Copa del Món, en la cursa del dia en la qual va acabar 10è. En la classificació general del Tour, ara mateix Esteve és 13è amb tres proves disputades. La pròxima és demà a Toblach, Itàlia. Pel que fa a la classificació de la Copa del Món, el dia anterior es trobava en la 30a posició en distància i ahir es va quedar 23è amb 51 punts. Per la seva banda, Carola Vila, malauradament, no va poder finalitzar la carrera. Cal destacar que la normativa d’aquesta competició marca que si s’abandona en una de les curses, no es pot continuar competint, per la qual cosa la jove fondista andorrana no correrà avui ni cap altre dia durant aquesta edició del Tour d’Ski.

D’altra banda, ahir també es disputava la Copa del Món de Zagreb,  una prova molt dura per als dorsals alts, que van tenir molt complicat situar-se dins de les 30 millors. Mimi Gutiérrez, que va sortir amb dorsal 37, va acabar 41a en una pista molt complicada amb condicions molt difícils. Gutiérrez va marcar un temps de 1.02.99, a 4.72 del millor registre de la primera mànega, de l’eslovaca Petra Vlhova, amb 58:27, i a 0.99 del temps de la 30a posició, que va estar l’1.02.00 de la nord-americana Nina O’Brien. L’andorrana va fer un bon esquí en la part alta del recorregut, amb temps de poder entrar en la segona mànega, però a sis portes del final, en una doble, va sortir escopida i es va deixar en aquell punt el segon i escaig que necessitava. Les condicions de cursa d’ahir eren difícils, amb temperatures altes i neu molt granulada. A la pista es va tirar aigua amb les mànegues abans per si agafava, però nova ser així i hi havia poca visibilitat. Tot plegat va afectar molt als dorsals alts i la prova i és que molt poques esquiadores de darrere van aconseguir entrar entre les 30.