PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc vol tornar a vestir-se de matagegants contra el Madrid

«El millor equip d’Europa», que només ha patit una derrota lliguera aquest curs, s’enfronta avui als andorrans

Per Vicente Pallarés

Bandja Sy agafa un rebot durant el partit de la fase final contra el Reial Madrid.
Bandja Sy agafa un rebot durant el partit de la fase final contra el Reial Madrid. | ACB MEDIA/M.POZO

El Poliesportiu d’Andorra torna a acollir avui un partit dels grans. El Madrid es troba al Principat des d’ahir i el MoraBanc rep el conjunt blanc amb les ganes de tornar a posar-se el vestit de matagegants, aquell que ja acostuma a enfundar-se en les grans ocasions durant les darreres temporades i, especialment, contra el Reial Madrid i el Barça. «Segurament ara ens respecten molt més que les primeres temporades i els hem donat algun ensurt. Crec que això sí que condiciona. Esperem que aquest cop no, que ens tinguin una mica menys de respecte i això pugui jugar a favor, però no hi comptem gaire», va declarar el membre del cos tècnic David Eudal tenint en compte les últimes actuacions davant els madrilenys. 


I és que aquest és dels partits que tothom vol afrontar: «Jugar contra el Madrid és la mateixa història de sempre; és, probablement, el millor equip d’Europa, sinó un dels més grans. És un partit que tot jugador vol jugar i tot entrenador vol plantejar», va subratllar Eudal, que va afegir que «és el típic partit en el qual no ens faltarà motivació de segur i que hem de fer les coses molt bé per a que ells no tinguin el seu millor dia i tenir opcions de victòria. Estem amb ganes de jugar-lo i de competir-lo». Sobre aquestes ganes extra també va opinar Oriol Paulí: «És un partit especial que a tots els jugadors ens agrada molt jugar. Motivació i ganes de jugar no ens falten perquè jugarem contra els millors jugadors d’Europa. És una motivació extra que ens fa estar més activats pel partit, però sabem que és un rival molt difícil. Tenim ganes de tornar a agafar un altre cop la confiança i aquest partit ens pot donar això». 


El tècnic andorrà i el jugador gironí coincideixen que el rival és, possiblement, el millor equip del continent i per això saben que han de preparar el partit força bé i fins i tot van parlar de «perfecció» com a eina per tal de contrarestar les virtuts dels homes de Pablo Laso. «Hem d’intentar maximitzar els nostres recursos, fer una defensa perfecta tantes vegades com sigui possible i intensificar les nostres virtuts en atac. No hem d’intentar buscar què podem aturar d’ells, sinó la perfecció durant tot el partit. Sabem que és difícil fer-ho contra jugadors de tanta qualitat, però l’objectiu és fer el partit perfecte tant en defensa com en atac», va explicar Eudal, mentre que Paulí va afegir que «afrontem el partit sabent quins són els seus punts forts i preparant-nos per a defensar-los. Hem de confiar i treballar per arribar al final amb el marcador ajustat».

 

El Reial Madrid arriba al compromís lliguer contra el MoraBanc  com a líder en solitari de la Lliga Endesa amb 15 victòries i una sola derrota i la barbaritat de 200 punts de diferència a favor, posant les coses molt difícils als seus immediats rivals pel títol, Iberostar Tenerife, Barça i Bascònia. A més, l’última jornada, va guanyar el conjunt canari amb uns grans Carroll i Tavares, fent-se més líder i donant un cop sobre la taula que voldrà reafirmar avui a la Bombonera amb el permís del MoraBanc, que vol tornar a donar la sorpresa en un matx d’aquells que agraden, i molt, al Principat. Malgrat el bon moment de forma del rival, el Madrid no comptarà amb tots els seus efectius i cal destacar les baixes de Sergio Llull i Gabriel Deck. No obstant això, l’internacional espanyol va confirmar la seva presència amb l’expedició blanca desplaçada a Andorra amb una foto compartida a través de les seves xarxes socials. El compte oficial del MoraBanc li va desitjar una bona recuperació, però va destacar que durant el partit «no et trobarem a faltar» en un to humorístic.

 

El partit contra l’Obradoiro queda ajornat per casos positius del rival

 

El MoraBanc ha vist alleugerit el seu calendari de competició a curt termini. Aquesta setmana havia d’afrontar tres partits més després d’haver-se enfrontat el passat dissabte al Bascònia, però el matx del dijous contra el Monbus Obradoiro ha estat ajornat per la detecció de casos positius per Covid-19 a les files del conjunt gallec. Així doncs, l’equip del Principat gaudirà de cinc dies de descans entre el partit d’avui contra el Reial Madrid a casa i el del dissabte davant el Fuenlabrada a domicili. «Desitgem una ràpida recuperació a les persones contagiades. L’ACB informarà pròximament de la nova data per la celebració del partit», es va informar des del club andorrà mitjançant un comunicat. No obstant això, al MoraBanc encara li restaran vuit partits més al llarg d’aquest mes de gener, emmarcat en la marató d’enfrontaments començada al desembre.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT