PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo proposa comprar el Palau per menys de nou milions d’euros

Ski Andorra podria rebaixar el preu dels forfets a l’inici de temporada

Per Judith Sáez

Imatge de l’exterior del Palau de Gel de Canillo.
Imatge de l’exterior del Palau de Gel de Canillo. | Comú de Canillo.

Avui expira el contracte de lloguer dels terrenys sobre els quals s’aixeca el Palau de Gel, dels quals la família Roig n’és propietària, mentre que les negociacions amb el comú canillenc segueixen en peu. En ser preguntat per la minoria durant la darrera sessió de Consell de Comú, celebrada ahir, el cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, va anunciar que l’equip de govern ha posat sobre la taula una oferta de compra dels terrenys que s’hauria de resoldre abans que acabi la jornada. Sense voler desvetllar l’import proposat per l’administració comunal, Camp va reconèixer que «vuit o nou milions d’euros és un preu que posaria molt en tensió el sostre d’endeutament del comú» els propers anys 2021 i 2022, que «seran molt complicats» per la situació causada per la crisi sanitària del coronavirus. 

Així doncs, i amb molta discreció pel que fa a l’import que està sobre la taula dels propietaris, el cònsol va concretar que pagar entre 14 o 15 milions d’euros, tal com s’havia publicat per part d’alguns mitjans de comunicació, «seria massa per l’endeutament» que té el comú, així com va especificar que no fa referència al preu del terreny sinó de la cessió. «És el doble del seu preu de mercat. No serà mai aquest preu ni de bon tros», va puntualitzar.

Per la seva part, els consellers d’Objectiu Comú (OC) van criticar que se’ls hagi mantingut al marge de les negociacions amb la família Roig. «Ens hem sentit totalment exclosos», va manifestar la consellera Dolors Cabot, al qual el conseller Albert Torres va etzibar que sent «un tema de la parròquia, el primer que haurien d’haver fet és demanar-nos l’opinió». Amb tot, el plantejament de compra que va demanar la minoria la setmana passada també ha estat un focus de crítiques en tant que el grup de la majoria va assegurar que ja ho estaven valorant perquè «és molt difícil comprometre’ns amb una oferta de lloguer de 10 anys» tenint en compte les inversions que es volen fer al Palau de Gel. En aquesta línia, Camp va insistir en el fet que «ningú farà una oferta de nou milions d’euros» dins «de les capacitats econòmiques del comú», ja que la compra va més enllà dels terrenys. S’hi volen incloure serveis alternatius que el potenciïn.

Forfets més barats

Més enllà de la instal·lació de gel, que no se sap si tornarà a obrir el dia 2 de gener, Camp va mostrar la seva preocupació per l’obertura dels camps de neu aquella mateixa data, tot valorant la possibilitat de reduir el cost dels forfets.

«Si no estan totes les pistes obertes tampoc es pot vendre al mateix preu», va exposar. Així, i confiant amb el turisme francès fins al dia 11, esperen una resposta de l’Executiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT