PUBLICITAT

Les vacunes Pfizer ja són en territori espanyol, des d’on s’enviaran a Andorra

Una nova mort derivada de la Covid-19 eleva les defuncions al país a 84

Per El Periòdic

Les primeres dosis de vacunes contra la Covid-19 al Banc de Sang i Teixits de Catalunya.
Les primeres dosis de vacunes contra la Covid-19 al Banc de Sang i Teixits de Catalunya. | El Periódico de Catalunya

Les 35.000 dosis pendents de la vacuna de Pfizer contra la Covid-19 van arribar ahir al matí a territori espanyol, després que es demoressin un dia a causa de qüestions logístiques a la planta que la farmacèutica té a Puurs, a Bèlgica. La remesa va arribar als cinc aeroports principals: Barcelona, Madrid, Vitòria, València i Sevilla, i es repartiran arreu del país veí del sud per seguir amb el protocol de vacunació que va donar el tret de sortida el diumenge passat de manera simbòlica. Les vacunes que Espanya ha de subministrar a Andorra corresponen a aquesta segona partida que permetrà, al país veí, començar la vacunació massiva a partir d’avui. 

Pel que es refereix a la vacunació contra la Covid-19 al Principat, segons va informar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el dilluns durant una roda de premsa, les vacunes que arribaran des d’Espanya seran les que «ens permetran començar a vacunar la pròxima setmana al país. Hi ha el compromís amb el seu govern i, especificant, el del ministre de Sanitat, Salvador Illa». De moment, però, les vacunes que han arribat a Catalunya s’han traslladat al Banc de Sang i Teixits, on s’estan preparant per fer-les arribar a la seva destinació. Es guardaran en diferents magatzems secrets, tot i que al Banc de Sang i Teixits se’n quedarà un petit estoc per tenir-ne un romanent.

Benazet va explicar, també, en relació amb la vacunació que es desenvoluparà al Principat, que tot i que no poden concretar la quantitat de vacunes que arribaran aquesta setmana o la vinent a Andorra, «calculem que el nombre de vacunes serà suficient per poder començar a cobrir el col·lectiu que vacunarem primer». En aquest sentit, va especificar que aquests seran els residents dels centres sociosanitaris i els professionals de les residències. També va recordar que la segona remesa de vacunes que arribaran al país provindran de França i es tractarà de les patentades per part de la farmacèutica Moderna, tot i que encara estan pendents de l’aprovació de l’Agència Europea del Medicament. 

Dades sanitàries

En relació amb la incidència de la Covid-19 al país, el Ministeri de Salut va notificar que durant les darreres hores, una dona de 89 anys va morir a causa de la Covid-19. Aquesta defunció comporta que la xifra total de morts registrades per la pandèmia al país s’elevi fins a les 84. En la mateixa línia, el Govern va informar que els casos positius i actius que en aquests moments es troben ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Merixell són 16, 13 dels quals són a planta d’hospitalització i tres a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Una persona de les quals es troben a l’UCI necessita ventilació mecànica. L’Executiu també va fer saber que s’han registrat 35 casos nous durant les darreres hores i que, per tant, el nombre total de casos des de l’inici de la pandèmia és de 7.910 persones, dels quals 7.062 corresponen a la segona onada. D’aquests, actualment hi ha 475 casos actius.

PUBLICITAT
PUBLICITAT