PUBLICITAT

La Policia multa 129 conductors per diferents conductes de risc

  • El més significatiu és l'augment de les sancions per utilitzar el mòbil, que han passat de 8 a 20 en cinc mesos
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup d'agents de la Policia efectua el control d'un vehicle, l'estiu passat Foto: ORIOL LLAURADÓ

La Policia ha efectuat dues campanyes de prevenció de les conductes de risc en l'àmbit de la conducció durant els mesos de novembre i desembre. Dels 470 vehicles controlats, la Policia n'ha sancionat fins a 129 per motius diferents, és a dir, el 27,4% del total d'inspeccions realitzades. La finalitat d'aquestes actuacions, segons recull el comunicat emès ahir pel mateix cos de Policia, és «preventiva i de conscienciació», ja que es pretén «reduir el nombre d'accidents provocats per aquestes infraccions i garantir una millor seguretat als conductors i vianants». De fet, tal com explica la Policia, és per aquest motiu que les campanyes es van fer públiques a mitjan novembre, de manera que els conductors estiguessin alerta i anessin més amb compte al darrere del volant.

La primera campanya, sobre el mal ús dels cinturons de seguretat i dels telèfons mòbils durant la conducció, es va dur a terme del 22 al 28 de novembre. Al llarg d'aquella setmana es van arribar a controlar 278 vehicles. Gairebé la meitat dels conductors controlats en aquesta campanya (un 41,72%, equivalents a 116 turismes) van ser sancionats.

La Policia alerta en el seu comunicat que hi ha hagut un «lleuger augment» en aquest tipus d'infraccions, si es comparen les dades amb els resultats obtinguts en l'última campanya sobre l'ús del cinturó i del telèfon mòbil. Aleshores, el percentatge de vehicles sancionats va ser del 32,5%, o sigui, que l'augment registrat supera els 9 punts.

De les infraccions detectades aquesta vegada –i corresponents sancions–, 96 corresponen al fet de no dur el cinturó lligat, mentre que les 20 restants tenen a veure amb l'ús de telèfons mòbils durant la conducció.

Pel que fa a la campanya anterior, aquesta es va dur a terme a l'estiu, entre el 28 de juny i el 4 de juliol. El més significatiu, en realitat, és l'augment de sancions corresponents a l'ús del telèfon mòbil: en aquest lapse de cinc mesos, s'ha passat de 8 infraccions detectades a 20, o sigui, que l'augment és del 150%. En canvi, hi ha una certa estabilitat en el cas del mal ús del cinturó, ja que s'ha passat de 98 infraccions a 96 (cosa que significa que hi ha hagut una lleugeríssima disminució del 2,5%).

llums, també sota control / La segona campanya temàtica que ha realitzat la Policia –en aquest cas, entre el 13 i el 19 de desembre–, era relativa als dispositius d'enllumenat: llums de frens, posició, encreuament, etcètera. En total, es van fer 182 controls i es van sancionar 13 turismes, és a dir, el 7,14% de vehicles controlats.

De les 13 infraccions detectades, 9 sancions corresponen a l'ús d'un enllumenat d'encreuament no reglamentari, 3 sancions corresponen a l'ús d‘un enllumenat ordinari no reglamentari i, finalment, una sanció és per una senyalització de frenada no reglamentària.

En aquest cas, les dades no es poden comparar amb les de la campanya d'estiu, ja que aquest tema no es va abordar. El que sí que es va controlar llavors van ser els avançaments imprudents i no permesos: de 18 infraccions detectades, 14 eren per no respectar la senyalització horitzontal a la calçada i 4 més per altres tipus d'avançaments incorrectes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT