PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detingut un home després d’una persecució que culmina en xoc

El no resident també presentava una taxa d’alcoholèmia de 1,57 g/l

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un vehicle de la Policia.
Imatge d’arxiu d’un vehicle de la Policia. | Maricel Blanch

Segons es desprèn del balanç setmanal de detencions, publicat ahir per la Policia, la darrera setmana es va procedir a la detenció de 19 persones, de les quals 13 van ser per delictes contra la seguretat del trànsit, dos contra la salut pública i quatre més per altres delictes.

El darrer divendres, dia de Nadal, es va detenir un home no resident de 25 anys amb una taxa d’1,57 g/l. El jove va fer cas omís a les indicacions d’un control de carretera i es va iniciar una persecució fins que el vehicle va perdre el control en un revolt i va xocar contra una barana protectora, causant danys a mobiliari urbà i a un turisme que es trobava estacionat al lloc. 

Encara entre les detencions emmarcades per la seguretat del trànsit, es van interceptar un home de 43 anys una taxa de 2,31 g/l, un home de 43 amb una taxa de 2,40 g/l, i un jove de 18 anys positiu a la prova de control de tòxics salivar.

Pel que fa als delictes contra la salut pública, el dia 25 es van localitzar dos homes residents de 46 i 34 anys en un aparcament privat d’Encamp, concretament a l’interior d’un box tancat. En el moment de controlar-los per les mesures excepcionals en el marc de la situació d’emergència per la Covid-19, els agents els van trobar amb la possessió de 2,9 grams de cocaïna el primer i 0,3 grams al segon.

Finalment, en relació amb l’apartat d’altres detencions, es va detenir un home no resident de 24 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic, en concret, per una agressió envers la seva parella. També es va detenir un home no resident de 63 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat col·lectiva, que circulava per la capital en estat d’embriaguesa i portant una navalla; un home no resident de 36 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic; un home resident de 43 anys pel crebrantament d’una pena de suspensió del permís de conduir. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT