PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’start-up Skitude, participada per Crèdit Andorrà, ja cotitza a borsa

Valorada en 35 milions, espera créixer fins als 55 per la capitalització de mercat

Per El Periòdic

Els impulsors d’Skitude, mostrant imatges de la seva aplicació.
Els impulsors d’Skitude, mostrant imatges de la seva aplicació. | Crèdit Andorrà

Skitude, una de les start-ups participades per Crèdit Andorrà a través del seu programa Scale Lab Andorra ha fet un pas important en el mercat global de serveis digitals del sector de la neu i ha començat a cotitzar a borsa, en concret a l’Euronext Growth d’Oslo. L’empresa, nascuda a Girona l’any 2012, ofereix una plataforma tecnològica de serveis de digitalització per a estacions d’esquí, i està present a Andorra a través de la seva col·laboració amb Grandvalira, un factor que es va tenir en compte des de Scale Lab Andorra per invertir en aquesta empresa. A més, també inclou més de 2.500 estacions d’esquí de tot el món. 

Tot i les seves arrels gironines, l’start-up ha fet el salt a la borsa a Noruega perquè és on hi té la seu social des de l’any 2019, després d’absorbir l’empresa Skioo. Skitude està valorada en uns 35 milions d’euros i espera ampliar capital per més de 20 milions d’euros amb la sortida a borsa. Així, de consolidar-se aquesta acció, l’start-up comptaria amb una capitalització de mercat d’uns 55 milions d’euros, sent una de les sortides a borsa més importants de l’any a Noruega.

És per això que Crèdit Andorrà va valorar molt positivament el creixement d’Skitude en l’àmbit internacional mitjançant un comunicat, perquè «aporta valor al projecte Scale Lab Andorra». D’aquesta manera, assenyalen que posa en valor «el potencial de les empreses innovadores que es volen impulsar des del programa de suport al creixement empresarial del banc», i també que «té un important impacte en la digitalització del sector de la neu i especialment el de l’esquí, un dels motors econòmics d’Andorra».

Més de 350 empreses avaluades  

Durant el primer any de programa Scale Lab Andorra, Crèdit Andorrà ha invertit en un total i n’ha avaluat més de 350. A través d’aquest programa, el banc ofereix imports que van des dels 100.000 euros per projecte amb l’opció de participar en rondes de finançament posteriors fins a una inversió màxima de 500.000 euros per companyia.

El pla també simplifica la possible arribada de les empreses a Andorra a través de suport professional i de serveis personals perquè aprofitin els avantatges diferencials que té el país.

D’aquesta manera, l’entitat financera andorrana també ofereix als seus clients, a través d’aquest producte financer –el compartiment SIO Strategic Investment Opportunities Sicav - Scale Lab–, la possibilitat d’invertir en empreses innovadores qualificades i amb un elevat potencial de creixement, que han estat seleccionades en el marc d’aquest programa.

Serveis pel sector de l’esquí  

Skitude és una plataforma tecnològica que permet oferir serveis de digitalització a les estacions d’esquí i una experiència contactless i mòbil a l’esquiador. La plataforma ofereix serveis abans, durant i després d’una jornada d’esquí. Entre les seves aplicacions, permet conèixer l’estat de la neu, la meteorologia i comprar forfets dins de la mateixa app. També ofereix la possibilitat de navegar amb mapes interactius, fer seguiment i cronometrar l’activitat esportiva. A més, incorpora una plataforma per a la comunitat on geolocalitzar fotografies. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT