PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arrenca arreu d’Europa la vacunació contra la Covid-19

Les residències són el primer punt d’actuació a Espanya i França

Per El Periòdic

Araceli Rosario Hidalgo, la primera persona en rebre la vacuna a Espanya ahir.
Araceli Rosario Hidalgo, la primera persona en rebre la vacuna a Espanya ahir. | Twitter / La Moncloa

Els països veïns van injectar ahir les primeres dosis de la vacuna contra la Covid-19. L’Araceli, de 96 anys, i la Mauricette, de 78, es van convertir en les primeres persones vacunades respectivament a Espanya i França, que han dissenyat un pla d’acció similar, arrencant per centres residencials i vacunant tant a residents com a treballadors, i també als hospitals i centres d’atenció mèdica.

El centre residencial per a gent gran de Los Olmos, a Guadalajara, va ser el lloc on va arrencar la vacunació a Espanya i on va ser atesa Araceli, una de les més grans de l’espai, així com la Mònica, una auxiliar sanitària que fa 10 anys que hi treballa. Les comunitats autònomes seran les encarregades de gestionar el pla de vacunació contra la Covid-19, entre les quals s’ha previst repartir una mitjana de 350.000 dosis setmanals. 

En la primera etapa, al país del sud s’ha donat prioritat a residents i personal dels centres sociosanitaris, treballadors sanitaris de primera línia i grans dependents no institucionalitzats. A més, segons els calculs del govern espanyol, les pròximes 12 setmanes han d’arribar al voltant de cinc milions de vacunes per immunitzar gairebé 2,3 milions de persones.

Al país gal, ahir es va dur a terme una jornada simbòlica de vacunació, on a més de la Mauricette, que va assegurar als mitjans estar «emocionada», la va seguir un cardiòleg de 65 anys, considerat també de risc. 

Els dos mesos vinents, França ha establert un calendari per vacunar el quasi milió de residents dels centres per a gent gran, i a continuació, la diana seran gairebé 14 milions de persones majors de 65 anys i les de risc. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT