El MoraBanc no culmina la remuntada i cau a les Illes Canàries

El conjunt del Principat retalla considerablement la diferència de punts, però no assoleix la victòria

Per Vicente Pallarés

Internada de Guille Colom entre Butterfield i Cavanaugh.
Internada de Guille Colom entre Butterfield i Cavanaugh. | ACB MEDIA / E. COBOS

El MoraBanc va caure ahir a domicili contra l’Iberostar Tenerife (93-81) en el partit corresponent a la 16a jornada de la Lliga Endesa. El conjunt canari travessava un moment global dolç i, a més, arribava ferit a aquest compromís després de la derrota contra el Bascònia per 79-72. Però després d’aquest partit, els homes de Txus Vidorreta confirmen el seu estat de gràcia assolint el segon lloc en la classificació amb 13 victòries i dues derrotes, només per darrere d’un Reial Madrid invicte. Per la seva banda, els d’Ibon Navarro s'allunyen, d'aquesta manera, dels llocs de play-off amb set victòries i set derrotes, en caure contra un equip teòricament superior al qual van plantar cara durant gran part del partit.

Durant el primer quart, que va finalitzar amb un ajustat 21-20, va haver diversos canvis en el marcador. Haukur Palsson, que tornava ahir a la pista anotava els primers punts del matx amb un triple. Els dos equips anaven capgirant l'electrònic amb distàncies curtes en els primers minuts i després d'una bomba de Sergi García (11-14), el tècnic local demanava el primer temps mort. L'avantatge dels anodorrans anava ampliant-se a poc a poc amb un triple de Gielo, que va ser l'MVP tricolor en el retorn a la que va ser casa seva abans del Principat, malgrat no aconseguir emportar-se el triomf. Però el millor jugador del partit, sens dubte, va ser Giorgi Shermadini, amb 17 punts, 11 rebots, dues assistències i 32 de valoració. Un parcial final d11-3 pels canaris va ajustar el marcador i va fer augmentar la confiança dels locals, que es mostraven encertats en el tir.

Tot i la feblesa defensiva mostrada durant el final del primer quart, Nacho Llovet tornava a capgirar amb la primera cistella del segon període. El mateix Llovet i Palsson anotaven dos triples després de dos tirs lliures de Gielo i s'ampliava el nou avantatge tricolor, encara que la diferència anava engrandint-se a contagotes a causa de la forta lluita local (26-30). Seguidament, el Tenerife va tornar a capgirar en un parcial de 7-0. En aquest moment, Ibon Navarro va haver de demanar temps mort, però el parcial local va arribar a l'11-0. Palsson el va tallar amb una cistella que feia el 37-34, donant un cop sobre la taula i mantenint el MoraBanc en el partit.El conjunt canari estava llançat i volia agafar avantatge abans del descans. Oriol Paulí va anotar un triple per tal de reduir-lo, però els dos equips van marxar cap als vestidors amb 45-40 en el marcador.

La segona part va començar i Shermadini continuava fent mal amb els primers punts del tercer quart.El Tenerife va agafar un avantatge de nou punts (53-46), però Paulí mitjançant una transició va ser l'home que reduia la dfiferència a tres. Hi havia partit, però al MoraBanc li tocava remar molt fort per mantenir-se viu i els canaris estiraven el marcador sense aparents problemes i va arribar fins al 61-50. Ibon Navarro havia de demanar temps mort per tal de frenar momentàniament la facilitat ofensiva local. La cosa no milloraria i, malgrat un gran triple de Jelínek, l'Iberostar assoliria un avantatge de 20 punts abans de l'últim quart (75-55). El MoraBanc necessitava un miracle. I és que el Tenerife no és d'aquells que es deixa remuntar.

Els últims 10 minuts van estar marcats pels intents del MoraBanc de lluitar fins al final fent gala de la filosofia iboniana. Gielo va protagonitzar els millors moments dels andorrans en aquesta recta final. Mitjançant dos triples i dues cistelles de dos, feia 10 punts seguits i deixava el marcador en 76-70. El polonès feia creure que el miracle era possible, com també Jelínek amb un triple vital (78-73). Hannah va ser un altre dels homes que va capitanejar el MoraBanc en aquests últims minuts amb bones actuacions i cistelles importants, però, finalment, el Tenerife es va imposar per 93-81 en el penúltim partit de l'any.

Ibon Navarro: "Shermadini ens ha fet mal"

El tècnic del conjunt tricolor va fer una valoració del partit en la qual va elogiar a l'estrella rival i l'encert de l'equip canari en els triples i les segones jugades, gràcies al seu control del rebot, com també va assenyalar Txus Vidorreta prèviament. "Durant la primera part, hem controlat les coses que crec que podíem controlar. Sabíem que ens resultaria complicat controlar el joc interior de Shermadini, que ens estava fent molt mal. Han arribat al descans amb l'avantatge de cinc punts i, en el tercer quart, el 6/8 en tirs de tres punts, quatre d'ells molt ben defensats, ens ha fet perdre una mica el control del partit. Els hem permès anotar en camp obert i en segones opcions i això ha marcat molt el partit", va manifestar Ibon Navarro.