PUBLICITAT

El Govern i les estacions d’esquí acorden una obertura progressiva

Indiquen que l’activitat es posarà en marxa si l’evolució sanitària ho permet

Per El Periòdic

Foto d’arxiu d’una pista d’esquí de Vallnord.
Foto d’arxiu d’una pista d’esquí de Vallnord. | El Periòdic

Segons va fer saber el Govern a través d’un comunicat el dijous passat, l’Executiu i les pistes d’esquí han acordat una obertura progressiva de les mateixes a partir del pròxim dissabte 2 de gener, data que ja va avançar el cap de Govern, Xavier Espot, després de mantenir una reunió amb el primer ministre francès, Jean Castex. Tot i que el text publicat no concreta de què tractarà la suposada obertura progressiva dels camps de neu, expressen que l’objectiu de les parts implicades amb la presa de decisió és «garantir una represa de l’activitat amb les millors condicions possibles davant de la situació actual provocada per la Covid-19».

A banda d’això i també de la mateixa manera que van anunciar-ho el dimecres passat, van informar que s’ha pactat que la posada en marxa de l’activitat quedi supeditada a l’evolució i a la incidència de la pandèmia tant a Andorra com als països veïns, així com a l’evolució del mercat i a la situació relacionada amb la mobilitat a aquests mateixos territoris.

La decisió es va prendre dijous durant una reunió a la qual va assistir, per part de l’Executiu, el cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i de la ministra de Turisme, Verònica Canals. Pel que es refereix a les estacions d’esquí, van participar-hi Francesc Camp com a representant d’Ensisa, Joan Viladomat en nom de Secnoa i Saetde i Josep Marticella i Olga Molné en representació d’EMAP.

També durant la trobada, el Govern i les estacions van acordar que mantindran un contacte permanent per seguir l’evolució de la situació sanitària i epidemiològica del país i de l’entorn i per prendre decisions que vagin en línia amb l’esmentat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT