PUBLICITAT

Una trentena de nens i nenes participen al Tió d’Ordino

Els nuclis familiars es distribueixen amb un metre i mig de distància entre ells

Per El Periòdic

El cagatió d’Ordino del dijous passat.
El cagatió d’Ordino del dijous passat. | El Periòdic

Una trentena de nens i nenes van participar al Tió que ha tingut lloc aquest matí a Ordino. L’acte, però, va ser diferent d’altres anys degut a la incidència de la Covid-19 a la parròquia i al país, i a l’obligació d’haver de complir les mesures de prevenció relacionades. En concret, tal com va explicar Vanessa Fenes, consellera d’Educació, Cultura, Joventut i Benestar Social del Comú d’Ordino, «hem adaptat el Tió a les mesures sanitàries. Els nens han d’estar asseguts amb un distanciament entre nuclis familiars d’un metre i mig».

A banda d’això, una altra de les diferències amb l’acte d’anys anteriors, és que la companyia encarregada de fer l’espectacle que va dinamitzar l’estona van ser els mateixos que van fer cagar el Tió i no els nens i nenes. A continuació, també van ser els animadors qui va repartir els regals entre els infants de la parròquia. Segons Fenes: «sabem que no és el millor escenari, però hem volgut garantir que es pogués fer l’acte d’una manera tan semblant com fos possible al que fèiem tradicionalment» i va afegir que «aquest acte representa la il·lusió dels nens. No hem volgut treure el símbol del Tió i hem buscat la fórmula per garantir que els nens puguin tenir un dia màgic».

Els infants de la parròquia que volien assistir a l’acte, segons va explicar la consellera de Cultura del comú, s’havien d’inscriure de manera prèvia a l’esdeveniment mitjançant una trucada telefònica al comú: «Havien de trucar per fer la reserva amb els acompanyants. Tot seguir, des del comú es va preparar la distribució per seients respectant el distanciament entre els nuclis familiars». 

Fenes també va afegir que «hem omplert tots els seients, però malauradament sabem que hi ha nens i nenes que no han pogut assistir a l’acte. Aquesta és una de les conseqüències que comporta la situació sanitària. Hem hagut de limitar els aforaments».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT