PUBLICITAT

Erugues reglamentades

  • El Govern regula la circulació i conducció dels vehicles
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un vehicle eruga transporta turistes a les instal·lacions de Naturlàndia Foto: NATURLÀNDIA

S'anomenen vehicles eruga. El seu ús a Andorra es basa sobretot en el transport de persones, tant per finalitats turístiques com sanitàries. La seva activitat està creixent darrerament, segons informa el Govern, i «s'està convertint en una activitat econòmica pròpia».

Tanta popularitat ha generat darrerament aquesta pràctica, que l'eruga ha arribat al ministeri de Turisme, Comerç i Indústria. Amb la voluntat que «es consolidi i esdevingui una activitat econòmica fructífera» s'ha treballat en un marc legal que en defineixi el seu ús. I ja s'aplica des de dimecres passat, dia en què va ser publicat al BOPA el Reglament de l'ús dels ginys mòbils d'eruga destinats a desplaçar persones o coses i a utilitzar-los fora de les vies públiques obertes al trànsit.

Fent un repàs al que regula aquesta normativa, un pot entendre que fins ara qualsevol persona podia circular amb erugues per la via pública, podia utilitzar-lo per a l'oci personal i fins i tot podia conduir-lo sense cap mena de permís de conducció. Però tots aquests aspectes són des d'aquesta darrera setmana motiu de sanció a causa del reglament. Les erugues ja estan degudament reglamentades.

Com a conseqüència, poder conduir un vehicle eruga ja no serà bufar i fer ampolles. El reglament reclama una titulació específica, una revisió mèdica i fins i tot un examen psicotècnic. I fins a una norantena de punts haurà d'estudiar-se el conductor si vol aprovar l'examen teoricopràctic obligatori. Un cop superats tots aquests aspectes, es farà entrega d'un certificat de qualificació individual com a conductor de giny mòbil

Però no només caldrà fer colzes, sinó també «respectar i obeir les normes de circulació», segons exposa el reglament, a més de no poder circular a més de 25 quilòmetres per hora en qualsevol situació.

Finalment, la ruta marcada és la única ruta permesa. I és que els titulars dels vehicles (que sempre hauran de ser empreses relacionades amb el turisme, el lleure o l'esport) hauran de presentar al servei de Tràmits del Govern un plànol de planta de la zona extret de la cartografia oficial d'Andorra on s'hagin dibuixat els circuits que ha d'efectuar el giny, així com les zones de càrrega i descàrrega dels passatgers.

Amb tot, el reglament ha fet augmentar el caché de les erugues per Nadal. Un regal curiós. Tot sigui per la seguretat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT