PUBLICITAT

Una nova mort per Covid eleva les defuncions a 83

Ordino i la Massana començaran el segon repartiment de tests el dilluns

Per El Periòdic

La recollida de tests a Ordino.
La recollida de tests a Ordino. | Comú d’Ordino

El Ministeri de Salut ha notificat aquest dijous una nova mort derivada del virus de la Covid-19. Es tracta d’un home que estava ingressat a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Amb aquesta dada, el total de defuncions al país fins a la data s’eleva fins a les 83.

Pel que es refereix a la xifra total d’infectats registrada al Principat, segons l’última actualització és de 7.699 persones, 6.842 corresponents a la segona onada. En concret, actualment hi ha 445 casos actius dels quals, 13 estan ingressats a planta de l’hospital i dos requereixen dels serveis específics relacionats amb la ventilació mecànica de la Unitat de Cures Intensives (UCI). 

Per altra banda, el Govern va apuntar que pel que es refereix a la planta Covid-19 que està habilitada al Cedre, no hi ha cap resident ingressat i pel que es refereix a la població escolar, en aquests moments hi ha 23 aules que estan sota un règim de vigilància activa; 15 totalment i 8 de manera parcia, i 53 que estan sota un règim de vigilància passiva.

Tests d’antígens

El Comú d’Ordino iniciarà la distribució del segon paquet d’autotests nasal d’antígens a partir del dilluns 28 de desembre per a tota la població major de sis anys, censada a la parròquia. El dispositiu estarà en funcionament a la sala La Buna del 28 al 31 de desembre en els següents horaris: dilluns 28, de 15.00 a 20.00 hores; dimarts 29 i dimecres 30, de 08.00 a 20.00 hores, i dijous 31, de 08.00 a 13.00 hores. Per recollir el segon paquet de l’autotest serà imprescindible presentar el carnet de la CASS al personal autoritzat. Es recomana que la recollida dels tests dels diferents membres de la unitat familiar el faci una única persona, que haurà d’acreditar-se amb tots els carnets de la CASS. El Comú d’Ordino va informar la ciutadania mitjançant tots els canals de comunicació corporatius disponibles i punts d’informació. La Massana també iniciarà el repartiment de la segona ronda de proves diagnòstic la setmana que ve.

PUBLICITAT
PUBLICITAT