PUBLICITAT

Un espai perquè els nens, i no tan nens, s'ho passin pipa

  • El Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp acull tallers, activitats i espectacles, que a partir del 2 es traslladaran al Pas
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Una nena participa en el taller de maquillatge del Saló de la Infància, ahir Foto: TONY LARA

Elevar-te pels aires com si fossis un superheroi o simular que condueixes un cotxe de fórmula 1. Fer estels de Nadal, construir avions ultrasònics de paper, dibuixar amb un aerògraf o transformar-te, gràcies al maquillatge, en un personatge de conte o un animal. Potser no són infinites, però el que és segur és que les possibilitats que ofereix el 19è Saló de la Infància i la Joventut d'Andorra són moltes i per a tots els gustos, edats i mides.

El Saló va obrir les portes ahir al Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp, aquest any sota un lema prou suggeridor: Jocs i noves tecnologies d'ara i de sempre. I és que la gran novetat de la present edició és que els nens, i no tan nens, podran gaudir simultàniament de les noves tecnologies i dels jocs tradicionals. A més, els clubs esportius de la parròquia faran demostracions de tir amb arc, tennis taula, handbol, karate i kung fu. També hi haurà un espai on es podran veure diferents espectacles de diferents estils: pallassos, ombres xineses, bombolles de sabó gegants, màgia, etcètera. Aquestes animacions es faran cada dia a partir de les 19 hores, tenint en compte que l'horari d'obertura del saló és de 16 a 21 hores.

L'objectiu del 19è Saló de la Infància i la Joventut, que fins al dia 30 estarà instal·lat al poble d'Encamp i, del 2 al 6 de gener, al Pas de la Casa, és oferir un espai de lleure i entreteniment, aprofitant les vacances escolars. La previsió dels organtizadors és que, durant aquests dies, visitin el saló una mitjana d'un 1.500 infants i adolescents diaris, ja que hi ha activitats per a un ventall d'edats força ampli.

Els diferents espais del Complex Esportiu acullen els tallers, activitats i esdeveniments varis. A la planta baixa, per exemple, hi ha tallers de maquillatge, circ, informàtica i photoshop i, fins i tot, un taller de discjòquei i un simulador de fórmula 1. Tampoc no hi falta tampoc la zona d'entreteniment virtual, que comparteix espai amb un recull de jocs de gran format, on hi ha passatemps de punteria, habilitat, enginy i jocs tradicionals per a tota la família.

A la primera planta, hi ha una ludoteca adreçada a infants de 0 a 6 anys, on hi ha jocs de construcció, de psicomotricitat, de boles, cotxets, i inflables adaptats a aquesta edat. Finalment, la sala polivalent, al tercer pis, acull un recinte multijocs, amb inflables, simuladors, futbolins i slots (circuits de cotxes teledirigits).

El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, va ser l'encarregat d'inaugurar oficialment el Saló. Alís va assegurar que és una satisfacció arribar a una 19a edició i que, malgrat les restriccions pressupostàries, «el Comú seguirà apostant per aquest tipus d'esdeveniments». El cònsol va recordar que el Saló no és exclusiu per als encampadans, encara que és el Comú qui assumeix el total de la despesa: 114.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT