PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS recorda seguir amb l’habitatge d’ús social

La consellera Dolors Carmona insisteix al Govern que «agafi el relleu del comú» i construeixi en els terrenys cedits

Per Judith Sáez

Imatge aeria de la parròquia d’Andorra la Vella.
Imatge aeria de la parròquia d’Andorra la Vella. | Maricel Blanch

La consellera socialdemòcrata del Comú d’Andorra la Vella Dolors Carmona va insistir durant una entrevista per al PERIÒDIC que l’Executiu faci efectiu el conveni signat amb el comú en matèria d’habitatge. En concret, va remarcar la necessitat de seguir amb la construcció d’habitatge d’ús social, pel qual el comú va cedir uns terrenys.

«El que ha de fer el Govern és agafar el relleu amb la signatura d’aquest conveni per poder executar i que hi hagi aquesta oferta a la parròquia perquè la necessitat hi és», va declarar la consellera, que va criticar que malgrat que «s’ha formulat un conveni», encara «no hem vist els compromisos». D’aquesta manera, des del grup de la minoria van fer especial èmfasi a la seva execució, ja que consideren que de moment tan sols «sembla una declaració d’intencions»,  tenint en compte que «l’habitatge preocupava abans de la Covid-19, durant i després».

A més, Carmona va emfatitzar en el fet que el projecte també es considera obra pública i, per tant, reactiva l’economia, fent referència als darrers projectes impulsats pel grup de la majoria de l’administració comunal. En aquest sentit, a tall d’exemple, va exposar que la remodelació del cementiri o el Teatre Comunal, també ho permeten i poden «donar vida a les petites i mitjanes empreses».

Multifuncional sobre ajudes

Per altra banda, la consellera també va criticar que l’equip de govern operi «precipitadament». Així, va posar sobre la taula els 150.000 euros que invertirà el comú de la capital en el marc del projecte de l’edifici multifuncional, mentre s’han invertit 100.000 euros en ajudes a famílies. «Si aquests diners s’haguessin destinat a crear projectes que minimitzin l’impacte de la Covid-19 a les famílies, tot això la població ho agrairia», va subratllar.

Així, la consellera va titllar «d’innecessària» la inversió en l’equipament del multifuncional d’enguany, ja que considera que és «una incoherència» i «una precipitació quan sabem que el Govern acaba d’aprovar el pressupost i no es preveu la construcció», va apuntar, també considerant que, a més, «sembla que el Govern té altres prioritats en aquests moments i l’economia no està per fer infraestructures d’aquesta mena». En aquest sentit, va lamentar que, malgrat és un projecte «previst», no es desenvoluparà fins al 2023 o 2024, ja que a hores d’ara apunta que no s’ha realitzat «l’estudi d’impacte» o s’ha decidit si «el sobrevol és idoni».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT