PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vives apel·la a la solidaritat per sortir de la crisi sanitària

El copríncep reconeix la dependència d’Andorra de l’exterior

Per El Periòdic

El copríncep episcopal durant el seu discurs.
El copríncep episcopal durant el seu discurs. | BISBAT D\'URGELL

En els temps complicats que s’estan vivint arreu del món a causa de la pandèmia de la Covid-19, el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va posar ahir de manifest la solidaritat del país, des de les institucions fins a tota la societat andorrana per fer front a la crisi, i també «la nostra dependència de l’exterior» que ha de servir per reflexionar sobre l’espai que el Principat pot tenir fora de les seves fronteres. El discurs de la recepció de Nadal del copríncep al Bisbat va estar centrat en la pandèmia i sobre el futur d’Andorra, i va recordar que el país ha hagut d’aplicar polítiques d’ajuts econòmics i buscar recursos financers de forma complexa perquè el «procés de negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea» encara no s’ha acabat. De fet, va destacar que s’ha d’aprendre a viure oberts al món, i un clar exemple, ha estat l’acceleració de l’adhesió al Fons Monetari Internacional.

«Fins ara hem viscut molt bé dels visitants i turistes», però alhora «hem de mirar amb il·lusió i curiositat a l’exterior», va considerar Vives, llençant la reflexió sobre els joves per les moltes oportunitats per al país, les empreses i per la gent que pot comportar l’obertura a l’exterior. En un discurs centrat en la pandèmia, el copríncep va demanar continuar sent solidaris i fer sacrificis per sortir «més forts» de la crisi cap a un nou any 2021 «de reconstrucció i de noves esperances». En aquest sentit, Vives també va agrair als «països amics» que han prestat ajuda al Principat ja sigui amb respiradors, amb personal sanitari o amb les futures vacunes. A banda, també va tenir un record per les víctimes, familiars i per tots els afectats. 

La recepció es va celebrar al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell, i per tal de respectar les distàncies i les mesures de seguretat, va tenir un nombre limitat de convidats, entre els quals hi va haver els representants de les institucions andorranes. 

Durant el discurs, Vives també va desitjar una prompta recuperació al copríncep Emmanuel Macron que es troba afectat pel virus i va fer una pregària en record de l’excopríncep francès Valéry Giscard d’Estaing i de l’excap de Govern Òscar Ribas Reig, morts durant aquest 2020. 

Finalment, el copríncep episcopal va fer una crida a l’esperança i va desitjar un bon Nadal i un millor any 2021. L’acte va cloure amb l’actuació del violinista de l’ONCA Elias Porter que va interpretar l’himne del Principat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT