El MoraBanc competeix amb dignitat contra l’equip invicte

La poca intensitat d’ambdues defenses i la qualitat individual dels rivals decideixen el matx

Per Vicente Pallarés

Gielo intenta un tap davant Alibegovic.
Gielo intenta un tap davant Alibegovic. | Virtus/Giulia Pesino

El MoraBanc va caure ahir contra la Virtus Segafredo Bolonya (92-81) amb molta dignitat i sense deixar de competir en tot el partit, malgrat ja estar classificats pel top 16. Amb la tranquil·litat de jugar amb l’objectiu assolit i molt cansament acumulat a les cames, el matx encara tenia una mica de morbo, ja que la Virtus era l’únic equip invicte de la competició havent guanyat els seus set compromisos anteriors. Els homes d’Ibon Navarro volien seguir aconseguint petites fites històriques en aquest sentit. A més si el MoraBanc guanyava, encara hi havia possibilitats de ser tercer de grup vencent de set punts el Mònaco en l’últim partit, però la lògica va acabar imposant-se i el conjunt bolonyès es va imposar, finalment, liderat per un gran Adams, que va aconseguir 31 de valoració, 33 punts i la barbaritat de 10 de 12 en triples, sent l’MVP indiscutible de l’enfrontament i deixant una de les exhibicions de la competició. Així doncs, els italians no van notar l’absència de Teodosic, a qui Djordjevic va donar descans per tal de centrar-se en el campionat domèstic, en el qual la Virtus està remuntant posicions. Ibon Navarro va fer debutar Albert Pons, que va estar correcte en la seva actuació europea jugant 15 minuts i anotant dos punts. Guille Colom, que és dels que no solen gaudir de molts minuts, en va jugar més de 20.

El MoraBanc es va mostrar desencertat i una mica fred durant els primers minuts, en els quals semblava que li costava entrar en el partit, però Tunde va capgirar el parcial inicial de 5-0. No obstant això, el matx no va tardar en tornar-se boig, amb defenses poc intenses i molt encert en atac. La superioritat de la Virtus en el rebot va provocar el petit avantatge aconseguit pels locals al final del primer quart (23-19). En canvi, en el segon període, el MoraBanc va guanyar el parcial i en va aconseguir alguns de vitals per mantenir-se en el partit com un 0-5. Els dos triples de Jelínek en aquest quart també van ajudar molt. L’escorta txec en va anotar cinc en total i va fer 21 punts, sent el segon millor jugador tricolor després de Babatunde. Els dos equips van arribar al descans amb un ajustat 49-47 en el marcador. A l’inici del tercer quart, els de Djordjevic van assolir un parcial de 12-2 que complicava molt les coses als andorrans, que van remuntar una mica amb un altre de 0-7. Un triple de Hannah deixava l’electrònic en 75-69 amb 10 minuts per davant. A falta de pocs minuts, un triple de Jelínek tornava a apropar el MoraBanc (87-81) en un moment de molta superioritat italiana, però Adams va respondre amb un altre de seguida, donant un cop sobre la taula i la victòria al seu equip.

Ibon Navarro: «Hem jugat contra el millor equip»

El tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro, va fer una valoració d’aquest enfrontament just després d’acabar-lo. L’entrenador tricolor va començar el seu discurs aprofitant per «felicitar la Virtus pel partit i desitjar-li molta sort per la resta de la temporada, tant a la lliga italiana com a l’EuroCup». El preparador sabia de la qualitat del rival i va declarar que «hem competit contra un dels millors, si no el millor equip de la competició. Hem intentat frenar-los, però tenen jugadors molt bons amb molt talent i inspiració». La principal figura pel que fa a aquesta inspiració anomenada pel tècnic va ser, sens dubte, Josh Adams.