PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern valida el protocol de l’esquí federat de la FAE

L’ens federatiu assoleix la segona fase dels entrenaments

Per El Periòdic

Grandvalira.
Grandvalira. | MARICEL BLANCH

El Ministeri de Cultura i Esports i el Ministeri de Salut han validat els protocols presentats per la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) per autoritzar la possibilitat d’entrenar als equips federats que resten per reprendre l’activitat durant la situació actual de tancament de les pistes d’esquí del país a causa de la situació provocada per la crisi sanitària derivada de la Covid-19. 


La decisió arriba després que la setmana passada ja es validés el retorn dels equips nacionals i tecnificats. Per acord de les estacions d’esquí del país, la segona fase de represa d’entrenaments s’iniciarà de manera esglaonada i començarà avui amb l’obertura de les pistes d’esquí Esparver, Àliga Alta, Esquirol i Corb del sector d’El Tarter. El dia 27 serà el torn de l’obertura del sector de Grau Roig amb les pistes Bosc, Clot i Pala Nova, Pal amb les pistes La Serra, Avets, Planell, El Beç, i El Besurt II, i Arcalís amb les pistes Canals, Planell, Circuit Coma, Pleta i Canaleta. Un cop iniciada tota la segona fase, es preveu que siguin més de 1.300 federats que podran reprendre els seus entrenaments entre la categoria sub-8 i sub-18 i la categoria màster. 


Els entrenaments es faran seguint totes les mesures per evitar al màxim possible els contagis de coronavirus. Així, s’especifica que l’ús de la mascareta o buff homologat dins la pista d’entrenament és obligatori; a les pistes les diferents categories hauran de treballar separadament, queda totalment prohibit barrejar els nuclis de convivència establerts per cada esquí club; i l’accés als telecadires serà de màxim dues persones per cadira, l’accés al telecabina serà amb una capacitat màxim del 75% amb un màxim de sis persones i al teleesquí la distància que caldrà mantenir és de metre i mig, entre d’altres mesures proposades a l’acord arribat entre la FAE i l’Executiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT