PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià de Lòria habilitarà un espai verd al costat del riu

L’Executiu cedeix els terrenys indefinidament i sense contraprestacions

Per El Periòdic

El ministre Jordi Torres i el cònsol Josep Majoral en la signatura.
El ministre Jordi Torres i el cònsol Josep Majoral en la signatura. | ANA/A.S.

El Comú de Sant Julià de Lòria i el Govern van signar ahir un conveni de cessió d’ús de diferents terrenys de l’executiu cap al comú. Més concretament, es tracta d’un terreny al pont de Fontaneda, d’un espai sota la rotonda d’Aixovall i de la zona del costat riu davant del BancSabadell que correspon als terrenys del nou vial de la desviació de la carretera. Sobre aquest darrer espai, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va indicar que hi ha una partida destinada per a fer-hi un espai verd «de reflexió», sense grans dimensions, dins el pressupost del 2021 i va remarcar que serà «un espai de benestar que millorarà la qualitat de vida dels lauredians». Es condicionarà el terreny per fer-lo transitable i s’hi col·locaran uns bancs.

Per la seva banda, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va manifestar que es tracta d’una col·laboració i de dret de superfícies sobre unes parcel·les propietat de l’Executiu per a diferents usos del comú, amb una durada indefinida i sense cap tipus de contraprestació. Tot i això, Torres va apuntar que en cas que els treballs es poguessin fer, «el Govern recuperaria els terrenys amb un preavís». Aquest conveni s’ha treballat durant els darrers quatre mesos.

Sobre els terrenys del pont de Fontaneda, destinats a l’eixamplament del camí, Majoral va comentar que el comú habilitarà l’espai per a posar-hi contenidors de la brossa o un pipicà de manera provisional. Mentre que pel que fa a l’espai sota la rotonda d’Aixovall, l’administració comunal optarà per utilitzar-lo com a magatzem. «L’esllavissada a la Portalada ens ha deixat sense deixalleria ni magatzem», va recalcar el cònsol, tot afegint que l’espai els permetrà tenir un magatzem a l’aire lliure per tenir el material endreçat, el qual ara es troba ubicat en diferents espais del comú. Així, també va destacar que les inversions que es faran als terrenys són mínimes econòmicament parlant «però grans pel retorn que tindran».

D’altra banda, aprofitant l’acte, el ministre va recordar que les obres de la carretera d’Aixovall es troben en la segona fase i que els treballs finalitzaran a la primavera. Aquestes, que en ser general són competència del Govern, són «importants pel Centre de Formació d’Aixovall» i també per les creixents indústries que s’estan instal·lant a la zona, va especificar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT