PUBLICITAT

Andorra la Vella

Corts absol el metge espanyol que venia pastilles per aprimar

La Fiscalia demanava un milió d’euros per un delicte de blanqueig de diners

Per Judith Sáez

Imatge de l’entrada de la nova seu de la Justícia.
Imatge de l’entrada de la nova seu de la Justícia. | El Periòdic.

El metge espanyol que va ser jutjat pel Tribunal de Corts el passat 7 d’octubre per haver comès un possible delicte de blanqueig de diners entre el 1989 i el 2006, ha estat absolt. La sentència es va fer pública ahir al migdia, la qual especificava que s’hauran de retornar tots els béns personals comissats. Tanmateix, aquesta resolució no serà ferma fins d’aquí a 15 dies hàbils i en cas que el Ministeri Fiscal no presenti un recurs d’apel·lació.

I és que, la Fiscalia demanava tres anys de presó, l’expulsió del país i una multa en concepte de responsabilitat civil d’un milió d’euros al processat, ja que havia obert fins a una desena de comptes bancaris entre els finals dels anys 80 i principis dels 2000 on hi va transferir gairebé 100 milions de pessetes. Segons el Ministeri Públic, aquest capital estaria vinculat amb la fabricació i comercialització d’unes  pastilles per aprimar durant 12 anys, pel qual ja va ser condemnat a Espanya a quatre anys i nou mesos de presó. Se l’atribuïa un delicte de desobediència, lesions i contra la salut pública. No obstant això, el lletrat de la defensa va exposar que l’obtenció dels béns destacats pel fiscal es va fer de manera lícita, tot argumentant que són fruit de la seva activitat professional de l’any 1983 al 1989, quan el processat tenia la consulta mèdica, i va al·legar que «no hi ha proves que acreditin una procedència il·lícita».

El cas va arribar a la Batllia quan la seva exparella va tramitar una denúncia per maltractament perquè l’home hauria amenaçat si ella dividia uns béns que ell no havia declarat. El tribunal també va absoldre els possibles càrrecs a la seva exparella.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT