PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’MTB Classic Pyrénées tindrà un retorn aproximat de 992.000 euros

La prova organitzada per Ironman tindrà lloc del 28 de juny al 3 de juliol amb la Massana com a centre neuràlgic

Per Vicente Pallarés

Presentació de l’MTB Classic Pyrénées de la Massana.
Presentació de l’MTB Classic Pyrénées de la Massana. | SFGA/C.Esteve

L’ Andorra MTB Classic Pyrénées, que se celebrarà del 28 de juny al 3 de juliol a la Massana, «tindrà un retorn de 992.000 euros», segons va indicar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. Des de l’Executiu computen aquesta xifra tenint en compte «els càlculs a partir de les dades que ens facilita Ironman i sabent el que han deixat altres proves similars». Gallardo va explicar que compten amb l’arribada de 400 participants i 1.200 acompanyants que gastaran uns 155 euros per persona i dia durant els quatre dies de competició. No obstant això, encara que hi ha quatre jornades de curses, també es calcula que «alguns corredors podrien estar al Principat fins i tot una setmana per posar a punt les bicicletes i les cames», va afegir el director regional d’Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez, que també va manifestar que des de l’organització d’aquesta prova emmarcada dins de l’Andorra Multiesport Festival estan «treient el màxim suc d’aquesta experiència que els nostres bikers viuran a la Massana». D’aquests participants, el 25% seran espanyols i el 20%, francesos. Un 15% vindran des d’Anglaterra, un 10% des de Suïssa i la resta, sobretot, del nord d’Europa. Gallardo també va donar a conèixer l’estadística de gènere, que continua sent molt desigual en aquest tipus de proves. I és que aquesta cursa tindrà un 85% d’homes. «Hem d’intentar canviar aquesta xifra», va manifestar el ministre.


El director de la cursa, Carles Turné, va explicar les característiques de cada etapa. Hi haurà una jornada inicial de pròleg que constarà de només set quilòmetres i 260 metres de desnivell. Els corredors sortiran i arribaran a la Massana passant per l’Aldosa i Anyós. A la jornada següent, començarà la prova com a tal amb una etapa de 42 quilòmetres i 1.550 metres de desnivell que també sortirà i acabarà al centre del poble passant pel mateix Bike Park de Vallnord, la collada de Montaner i el vall de Seturia. La segona etapa, amb 60 quilòmetres i 1.950 metres de desnivell positiu i 2.400 de negatiu, sortirà de Canillo i acabarà a la Massana, passant per la Vall d’Incles, Grandvalira, vall de Montaup i Beixalís. L’última etapa anirà de Naturlandia a la Massana fent camí pel bosc de la Rabassa i el Rec de Solà i tindrà 49 quilòmetres, 1.300 metres de desnivell positiu i 1.600 de desnivell negatiu. En total, la prova per parelles constarà de 153 quilòmetres i més de 5.000 metres de desnivell. A banda del triatló d’hivern que se celebrarà al març, totes les proves del Multiesport Festival tindran lloc de manera consecutiva. Del 21 al 26 de juny, es realitzarà la prova ciclista Andorra 21 Ports i la Trail 100 serà del 24 al 27 del mateix mes. L’endemà, començarà la popular prova de BTT a La Massana fins al 3 de juliol i, seguidament, tindrà lloc l’Ironman 70.3 el 4 de juliol. L’MTB Classic Pyrénées també s’emmarca dins dels circuits Epic Series i UCI, ja que actualment només hi ha proves d’aquest nivell a Suïssa, Austràlia, Nova Zelanda i Sud-àfrica, cursa més important del món de l’especialitat i per la qual es pot obtenir la classificació a Andorra.


Aquesta competició comportarà molts beneficis indirectes a la parròquia massanenca. «Estem molt contents perquè aquesta prova portarà esportistes diferents dels de la Copa del Món, ja que aquests no són bikers professionals i també vénen a gaudir de la natura», va explicar la cònsol major de la Massana, Olga Molné. La parròquia és el centre neuràlgic de la BTT i del ciclisme en general al Principat i és que «des de fa 12 anys apostem per la bicicleta i el nostre Bike Park té un reconeixement mundial». De fet, Gallardo va afegir que, segons Red Bull, és el quart millor del món. La cònsol va subratllar que l’UCI «sempre ha valorat molt bé les nostres proves no només pel circuit i la natura, sinó perquè hi ha hotels excel·lents i comerços a pocs quilòmetres de la zona de competició». D’altra banda, el ministre Gallardo va informar que els objectius de la celebració que van més enllà de la prova són «mantenir el nivell de qualitat dels esdeveniments esportius únics, donar l’oportunitat de créixer al teixit empresarial amb l’activitat i sinergies que aporta una multinacional com Ironman i potenciar una activitat econòmica que permeti generar negoci a llarg termini reforçant Andorra com a destinació per a descobrir els circuits i itineraris del país i els serveis de la Massana de cara a futures ocasions». A més, va assenyalar que la prova aportarà «un valor afegit a les botigues de lloguer de bicicletes».

PUBLICITAT
PUBLICITAT