PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carine Montaner acudeix a la ‘cimera de la pau post-Covid’

La consellera explica l’estudi fet pel SAAS sobre la hidroxicloroquina

Per El Periòdic

Carine Montaner a la ‘Post-Covid19 Stockholm Peace Summit’.
Carine Montaner a la ‘Post-Covid19 Stockholm Peace Summit’. | CARINE MONTANER

la consellera general Carine Montaner Raynaud va ser convidada a Estocolm per l’Associació Internacional d’Ètica Política i Científica com a una dels ponents a la cimera Post-Covid19 Stockholm Peace Summit. Entre els ponents, hi havia l’exdirector científic de Pfizer, Mike Yeadon. 

Montaner va participar a l’apartat polític per explicar les lliçons que ja es poden extreure de la crisi sanitària a escala executiva i va compartir l’experiència viscuda a Andorra. Segons ella mateixa va precisar, Montaner va parlar en nom propi, i no en el del seu grup parlamentari ni en del país. Explica que va preparar la seva intervenció d’acord amb les respostes que li va donar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, just abans de marxar a la cimera en les seves comparexences públiques i fets viscuts en la seva tasca de parlamentària. Així, va afirmar: «Agraeixo la bona predisposició del ministre de Salut per contestar totes les preguntes que vaig formular i per proporcionar-me tota la documentació que li vaig demanar. Puc dir que és un exemple positiu de com s’hauria de treballar sempre entre l’Executiu i els consellers sobretot amb els dels grups minoritaris». 

L’objectiu de la consellera era, entre altres, compartir l’estudi realitzat pel SAAS a la comunitat científica internacional. «Volia explicar els bons resultats constatats per l’estudi andorrà pel que fa a l’ús de l’hidroxicloroquina associat a l’azitromicina per la Covid-19. Aquest estudi va ser citat de manera positiva pel professor Raoult, director de l’Institut Hospitalo-Universitaire Méditérranée Infection de Marsella durant una entrevista en un mitjà de comunicació francès», va afegir.

Així mateix, la voluntat de Montaner era alertar els auditors i els altres parlamentaris d’arreu al món de la possible manipulació del big pharma, recordant els grans escàndols sanitaris durant aquesta crisi sanitària. Primer va explicar l’afer Lancetgate, l’estudi basat en dades inventades publicat per una de les revistes científiques més prestigioses del món. Aquest estudi desacreditava totalment l’ús de l’hidroxicloroquina posant en relleu la seva ineficàcia i uns efectes secundaris preocupants, segons va explicar la consellera. 

Després d’això, va apuntar a un altre «escàndol»: el del Remdesivir, «un medicament de 2.000 euros per tractar un pacient quan el seu preu real era de 420 vegades menys». «Un medicament comprat per la Unió Europea (UE) per milions d’euros i pels Estats Units per milions de dòlars. Andorra va seguir les recomanacions de la UE i el va comprar per 200.000 euros. L’OMS va anunciar just després de la compra de tots els països que no el recomanava per tractar la Covid-19, per considerar-lo tòxic, amb efectes secundaris pels ronyons», va assegurar Montaner.

Per tot plegat, la consellera andorrana va recomanar als parlamentaris d’arreu al món llegir l’informe del 2011 elaborat pel Senat francès sobre la grip aviar. «Un informe ric d’ensenyaments, que explica com el lobby farmacèutic va intentar manipular les autoritats durant la grip aviar». També recomana als seus homòlegs i als Estats «escoltar el personal sanitari que cuiden els malalts i els científics que no tenen conflictes d’interessos» i demana «prudència amb les vacunes, un gran experiment científic, però sobre el qual encara no tenim prou distància per evaluar degudament». «Una vacuna té efectes sobre la salut de les persones, per tant, cal prudència tenint en compte tots els escàndols que va haver durant aquesta pandèmia», va insistir Montaner. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT