PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor el polifacètic artista i creador Maurici Bellmunt als 68 anys

El 2018 va guanyar el premi Àgora com a reconeixement a la seva carrera artística

Per El Periòdic

Maurici Bellmunt en una actuació.
Maurici Bellmunt en una actuació. | FACEBOOK

El polifacètic Maurici Bellmunt va morir ahir a l’edat de 68 anys. L’artista nascut a Sant Vicenç de Castellet (Barcelona) va traspassar ahir al matí a Escaldes-Engordany, on residia des del seu trasllat al Principat fa més de 30 anys. Músic, escriptor, pintor i il·lustrador va desenvolupar al llarg de la seva trajectòria diversos projectes de tots els àmbits artístics possible. Tot i que era més conegut pel seu vessant musical, també tenia una gran col·lecció de pintura que havia exposat arreu del món.

L’any 2019, el president de l’Associació de Músics d’Andorra (ASMA), Oriol Vilella, i Lluís Cartes, juntament amb altres músics del país, van publicar l’àlbum Un munt de coses belles, amb el qual van pretendre fer un homenatge al cantautor que va marcar la seva carrera professional, ja que des que va decidir retirar-se havia presentat diversos problemes de salut. Les 13 cançons que formaven el disc es van presentar en un concert celebrat el setembre del 2019 a La Fada Ignorant. 

Entre les fites més importants de la carrera de Bellmunt destaca la del 2017, quan va guanyar el premi Àgora Cultural, un guardó que va recollir l’any següent en un acte emblemàtic al Consell General en reconeixement a la seva carrera artística.
El cos de Bellmunt serà incinerat avui al crematori del cementiri de la Plana, a la parròquia escaldenca. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT