PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Fundació ONCA felicita el Nadal amb un vals de Gumí

En el videoclip participen músics del país de totes les edats

Per El Periòdic

Un moment de la filmació del videoclip.
Un moment de la filmació del videoclip. | Fundació ONCA.

La Fundació ONCA estrena la felicitació de Nadal virtual en format videoclip per desitjar bones festes. La felicitació està protagonitzada per membres de l’equip de treball de la fundació, músics de l’ONCA, col·laboradors de l’ONCA, professors de música i músics del país, que per primera vegada han col·laborat amb la formació andorrana. L’enregistrament també ha comptat amb la participació de músics de la Jonca.

Des de la Fundació ONCA van assenyalar que continuen treballant per continuar dissenyant projectes virtuals on els artistes tinguin una oportunitat de treball i els seguidors «se sentin a prop de la fundació musical del país».

Segons el director artístic i responsable de la dramatúrgia de l’enregistrament, Joan Hernández, «en el moment de començar a pensar en aquest videoclip de Nadal, el que volíem transmetre principalment era humanitat. Aquesta humanitat que tant costa projectar ara mateix amb la distància social i els somriures amagats sota la mascareta. La humanitat en forma de música amb tots els intèrprets en escena i la humanitat de gran part de l’equip de treball de la fundació que està treballant per la música i la cultura d’Andorra. Al vídeo, a més, hem volgut jugar amb un concepte de somni i realitat perquè no hem de deixar mai de somiar i perquè, per sort, moltes vegades aquests somnis es fan realitat».

Pel que fa a la part musical s’ha escollit l’obra Vals de Nadal d’Albert Gumí, comissari artístic de la Fundació ONCA, una peça emocionant que vol evocar la serenor de les festes i l’esperança per un món millor. Segons Gumí, «es tracta d’un vals íntim, que vol transmetre l’emoció d’asseure’s silenciosament davant d’una llar de foc en bona companyia. És una música amb la nostàlgia del record d’un Nadal tranquil, d’un vals sense complicacions innecessàries (la vida ja en té prou de complicacions) i volgudament diàfan. Un petit regal per a què es faci una mica de llum dins nostre, enmig de tanta notícia fosca».

Quinze músics de corda i un percussionista, sota la direcció de Gumí, i cinc persones de l’equip de treball de la fundació, han estat els participants del vídeo. Hernández ha signat la direcció artística donant forma a la seva idea dramatúrgica. El videoclip va ser enregistrat el dissabte 28 de novembre a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino i la producció del vídeo ha estat a càrrec d’INUK Productions i va comptar a l’àudio amb Jordi Botey.

Cal recordar que després del confinament l’ONCA va crear l’ON-CANÇÓ-Inventant un després, una peça que va comptar amb la col·laboració del músic andorrà Santi Casas, que va fer els arranjaments d’una composició musical ska-reggae escrita per Gumí. La peça va comptar també amb Gerard Claret, al violí, i l’acompanyament d’altres instruments, com les cordes, l’acordió, la guitarra acústica o  el clarinet. Casas va posar la veu principal i el cor va estar format per col·laboradors i músics de la fundació. Aleshores ot el videoclip es va haver d’enregestriar amb de manera telemàtica amb cada músic a casa seva. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT