PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detingut per ruixar l’interior d’un local amb gasoil a Ordino

Tres menors arrestats per un presumpte delicte contra la llibertat sexual

Per El Periòdic

L’edifici de la Policia.
L’edifici de la Policia. | Arxiu ANA

La Policia va detenir un home resident de 46 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat col·lectiva aquest diumenge dia 20 a Escaldes-Engordany. Unes 10 hores abans de la detenció, els agents van ser requerits de matinada en un establiment de la parròquia d’Ordino perquè el detingut hauria ruixat amb gasoil l’interior del local. Segons el relat policial, l’implicat va ser atès pels serveis mèdics, que el van traslladar a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per fer-li una valoració mèdica. Quan va ser donat d’alta, va ser detingut.

El Cos de Policia va procedir a la detenció de 18 persones durant aquesta darrera setmana del 14 al 20 de desembre. Les detencions es van dur a terme pels presumptes delictes contra el patrimoni (1), contra la seguretat del trànsit (7) i altres delictes  (10). Pel que fa a la campanya d’alcoholèmia que la Policia està desenvolupant durant el mes de desembre, aquesta setmana s’han arrestat fins a sis persones.

En l’àmbit d’altres delictes, destaquen dues detencions més realitzades a principi de la setmana passada. La primera va tenir lloc de matinada a Canillo i el detingut va ser un noi no resident de 25 anys. Segons la Policia, els agents van ser requerits en un domicili particular, ja que durant una discussió entre companys de pis, el noi detingut hauria fet servir una pistola d’impulsos elèctrics contra una de les persones que es trobava a l’interior i, a més, va exhibir un ganivet de cuina de grans dimensions proferint diverses amenaces. El noi va ser detingut com a presumpte autor dels delictes contra la integritat física i moral, i la llibertat.

La segona detenció es va produir a Escaldes-Engordany i el detingut va ser un jove de 20 anys no resident, com a presumpte autor dels delictes d’injúries, amenaces i resistència. Els fets van tenir lloc de matinada en un domicili particular del Pas de la Casa, on una persona «molt alterada» cridava i trencava mobiliari del pis. Ja a la via pública, la Policia va detenir el noi, on va injuriar i amenaçar amb dos ganivets els agents interventors, segons el cos d’ordre. En aquest moment, la Policia destaca que va fer «un ús proporcional de la força per tal de contenir-lo», i que l’arrestat va ser, finalment, atès pels serveis mèdics, que el van traslladar a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per fer-li una valoració mèdica. Igual que en l’anterior cas, l’home va ser detingut un cop li van donar l’alta.

A mitjans de setmana també es va procedir a la detenció de tres joves menors d’edat. Segons informa el Cos de la Policia, se’ls va arrestar com a presumptes autors d’un delicte contra la llibertat sexual dimecres dia 16. Es tracta d’un delicte que s’acostuma a donar en entorns de les víctimes, tal com reporten des dels cossos d’ordre.

També dimecres, es va procedir a la detenció d’una dona resident de 22 anys, com a presumpta autora d’un delicte contra la integritat física i moral en àmbit domèstic. L’operació es va fer a les 10.30 hores a Andorra la Vella, ja que els agents exposen que van ser requerits en el domicili particular de la jove per una agressió de parella. Per altra banda, el dia 18 es va arrestar una dona i un home no residents, ambdós de 42 anys, a la frontera francoandorrana com a presumptes autors d’un delicte contra la funció pública. Concretament, per desobediència a una ordre d’expulsió administrativa. Així mateix, el dilluns dia 14, es va detenir una dona resident de 34 anys, com a presumpta autora d’un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic, ja que en verificar la seva documentació es va detectar que el certificat de residència al Principat és inautèntic. Tot i això, el Servei d’Immigració havia rebut una sol·licitud de renovació del permís el 4 de juny.

PUBLICITAT
PUBLICITAT