PUBLICITAT

El Govern apunta que segons el seu parer, a partir del 23 de desembre els turistes catalans podran entrar a Andorra

Per fer-ho, caldrà ser residents a l'Alt Urgell, tenir una segona residència al país o comptar amb una reserva hotelera

Per Irene Mas Fàbrega

Frontera hispanoandorrana.
Frontera hispanoandorrana. | Maricel Blanch

Segons ha apuntat el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, en declaracions davant dels mitjans de comunicació després de la sessió tradicional de Sant Tomàs celebrada aquest matí al Consell General, "considerem que a partir del 23, les persones que contractin un hotel a Andorra o que hi tinguin una residència secundària podran venir al nostre territori". Les afirmacions les ha fet després de ser preguntat pel posicionament del Govern davant la confusió en relació amb la mobilitat entre territoris catalans i andorrans, que s'ha generat arran de la recent publicació de mesures de contenció de la Covid-19 al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). 

En aquest sentit, Jover ha afegit que "des del Govern, ens quedem és amb les declaracions oficials públiques de diferents consellers catalans com Damià Calvet, que clarament va dir que la mobilitat estava permesa en el cas d'Andorra diferenciant dues tipologies, l'assimilació amb l'Alt Urgell i com a segona residència o en cas d'haver contractat un hotel". També va afegir que de manera extraoficial, per part de diferents consellers de la Generalitat, se'ls ha confirmat aquesta permissivitat.

Finalment, va lamentar que tot i que el contacte de l'Executiu amb la Generalitat de Catalunya és constant, "malauradament, la comunicació que ens arriba des de Catalunya no sempre és tot l'inequívoca que hauria de ser, i crec que això, segurament tots, tant ciutadans catalans com andorrans, agrairíem". També va destacar que les dades sanitàries d'Andorra són positives i que en aquest sentit, "en cap cas els ciutadans catalans, gràcies a la nostra situació sanitària i els protocols sanitaris que tenim, es posarien en risc al venir a visitar-nos, a gaudir del nostre país i de les nostres infraestructures".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT