PUBLICITAT

Una nova defunció per Covid-19 al país eleva la xifra total de morts a 81

El Govern es mostra«sorprès» amb el contingut del DOGC

Per El Periòdic

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Arxiu ANA

El ministeri de Salut va notificar ahir una nova defunció a causa de la Covid-19, per la qual cosa el nombre total de decessos des de l’inici de la pandèmia se situa als 81. A més, al llarg de les darreres 24 hores s’ha detectat el contagi de 17 persones més, per la qual cosa el nombre de casos totals puja fins als 7.577, dels quals 6.720 corresponen a la segona onada. Pel que fa al nombre d’altes, ja ascendeixen fins a les 6.997; 6.193 durant la segona onada. El nombre de casos actius se situa en 499, 18 menys que aquest dissabte.

A l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, actualment hi ha 16 persones ingressades a planta, i un pacient continua amb ventilació mecànica a la Unitat de Cures Intensives (UCI). A la planta Covid-19 habilitada al Cedre ja fa setmanes que no hi ha cap resident ingressat. Finalment, pel que es refereix a la població escolar, 23 aules estan sota vigilància activa, de les quals 6 estan aïllades totalment i 17 de manera parcial, i 48 es mantenen en vigilància passiva.

Mobilitat amb l’Alt Urgell

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va fer pública la limitació de mobilitat fora de comarca per visitar familiars o «gent propera» del 23 de desembre al 6 de gener. Aquest anunci, per tant, provoca que el trànsit entre Andorra i l’Alt Urgell pugui ser efectiu a partir d’aquest dilluns, malgrat que s’especifica que no podran arribar al Principat residents d’altres comarques, quan fins ara s’havia anunciat el contrari. A més, en el text s’estableix que només es podran moure pel Principat i l’Alt Urgell «les persones residents» d’aquests indrets. Davant l’anunci esmentat, el Govern d’Andorra va anunciar que estan «sorpresos» i que mantenen, en aquests moments, contactes amb les persones pertinents per tal de concretar el significat del contingut del DOGC. L’Executiu també es va mostrar desconcertat en relació amb el posicionament de Protecció Civil que determina que els ciutadans del país veí no poden desplaçar-se a Andorra encara que tinguin una reserva hotelera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT