El MoraBanc fa un pas més del llarg camí cap a la Copa del Rei

El conjunt del Principat torna a la senda de la victòria contra un Estudiantes liderat per Avramovich i Roberson

Per Vicente Pallarés

Clevin Hannah inicia una jugada contra l’Estudiantes.
Clevin Hannah inicia una jugada contra l’Estudiantes. | ACB PHOTO / A. MARTÍN

El MoraBanc va superar ahir el Movistar Estudiantes al Poliesportiu d’Andorra per 81-73. D’aquesta manera, el conjunt del Principat torna a la senda de la victòria i fa un passet més en la classificació amb la mirada posada en la Copa del Rei de Madrid. L’Estudiantes començava imposant el seu ritme i, sobretot, el seu encert en el tir i van anotar els primers cinc punts, però Tunde, ell sol, li va donar la volta a aquest parcial inicial amb sis punts.

A més, l’africà també va estar crucial capgirant el marcador per primer cop durant el partit (32-31) des d’aquell primer parcial. Els madrilenys estaven més endollats en el triple i és que el MoraBanc va fallar els vuit primers que va intentar fins que Jelínek va trencar aquesta ratxa negativa amb un tir de tres que li donava la volta a l’electrònic (35-33) i, seguidament, l’escorta txec va anotar sobre la botzina abans del descans per marxar cap als vestidors amb un avantatge de quatre punts. Abans, els visitants havien aconseguit un avantatge màxim de 10 punts, el mateix que va arribar a assolir l’equip andorrà més tard. El MoraBanc va començar a anotar amb més fluidesa durant la segona part, però Roberson, amb 14 punts, i Avramovich, amb 21, suposaven un perill constant per la defensa tricolor. Clevin Hannah va tornar a ser el capità de la nau a l’inici de les jugades i Jelínek i Oriol Paulí també es troben entre els jugadors destacats del matx, a més de l’anomenat Tunde, sobretot en la faceta anotadora.

A més, cal destacar el moment d’inspiració de Gielo durant l’últim quart, que va anotar set punts en un parcial de 10-0 del MoraBanc que deixava el partit (65-55) entre dos triples del conjunt dirigit per Javier Zamora. A partir d’aquest moment, Paulí va ser vital en l’últim tram de l’enfrontament contra un equip que havia perdut els seus sis últims compromisos. Ahir, qualsevol dels dos podria hasver pagat els plats trencats i més si es té en compte que l’Estudiantes mai ha guanyat a Andorra i això també suposava un repte. En total, el gironí en va anotar 16. Guille Colom també va gaudir de minuts sobre la pista i va anotar sis punts. El MoraBanc deixa enrere una ratxa negativa de derrotes i torna a guanyar un partit de la Lliga Endesa tot i les nombroses baixes per lesió. Així doncs, els homes d’Ibon Navarro sumen set victòries i sis derrotes en el campionat domèstic. Demà, espera la Virtus Bolònia, líder del grup de l’EuroCup, però amb la tranquil·litat del top 16 ja assolit.

Ibon Navarro: «Estic content i orgullós dels nois»

El tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro, va valorar molt positivament el triomf i l’actitud dels seus jugadors: «Estic molt content i orgullós dels nois. Crec que és fàcil adonar-se de la situació en la qual estem i només pots agafar-te als teus senys d’identitat, que són el compromís, la unitat, l’equip i la defensa. Quan fem això, l’equip troba la confiança necessària per fer partits com el d’avui contra un rival que estava jugant molt bé. Tenen qualitat dins i fora i caràcter per a competir».