PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol vol programar una cavalcada de reis «senzilla»

L’oposició pregunta pel cost total de la campanya nadalenca

Per Lídia López

Conxita Marsol i David Astrié, durant el Consell de Comú d’ahir.
Conxita Marsol i David Astrié, durant el Consell de Comú d’ahir. | Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

Els Reis Mags volen visitar Andorra la Vella el pròxim 5 de gener. Així ho va assegurar ahir la cònsol major, Conxita Marsol, aprofitant les preguntes del conseller de l’oposició, Sergi González, que es va interessar pels costos del Poblet de Nadal i la resta d’accions emmarcades en la campanya nadalenca, així com per la instal·lació de la nòria a la plaça de la Rotonda.

D’aquesta manera, Marsol va avançar que la corporació està treballant per oferir una cavalcada que hauria de ser «senzilla», i a més, també està valorant fer un obsequi als nens i nenes de la parròquia. Així, aquestes accions s’haurien d’afegir als gairebé 600.000 euros que el comú ha destinat a les diverses accions emmarcades en les festes nadalenques.

D’una banda, la cònsol va reiterar que el cost del Poblet de Nadal està situat al voltant dels 300.000 euros, una xifra que inclou diversos elements com el lloguer de casetes, els espectacles o els focs d’artifici. I paral·lelament, la inversió al voltant de l’enllumenat ha estat de 290.000 euros, una quantitat lleugerament superior per la compra dels meteorits que decoren l’avinguda de Meritxell. Així mateix, Marsol també va destacar que el comú va adquirir una entrada de regal pels infants de la parròquia per valor de 7.800 euros. 

Dubtes sobre la nòria 

González també va preguntar al voltant de la nòria panoràmica que es va posar en marxa a la plaça de la Rotonda, el darrer mes de novembre. En aquest sentit, Marsol va compartir que «dins del concepte de Poblet de Nadal, enguany hem apostat per una nòria en lloc del túnel de llum», a la vegada que va exposar que «vam obrir primerament un concurs per instal·lar un gran arbre electrònic, però tenint en compte la situació actual i l’elevat cost que suposava, ho vam desestimar». «Hem apostat per un atractiu amb un preu molt més ajustat», va reiterar la cònsol. 

Així mateix, Marsol també va lamentar que el conseller pogués suggerir que el comú havia pres la decisió sense tenir un informe al respecte o dubtar de la resistència de l’emplaçament, un fet que González va desmentir, assegurant que «necessitem la informació per poder defensar el millor per la parròquia» davant dels dubtes que alguns ciutadans els fan arribar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT