PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les propostes sostenibles per Vallnord guanyen el Tàndem 2020

El pla té com a objectiu la conscienciació ecològica dels usuaris

Per El Periòdic

Entrega als guanyadors del projecte Tàndem 2020.
Entrega als guanyadors del projecte Tàndem 2020. | SFGA/JAViladot

Prop de 90 d’alumnes de batxillerat de formació professional, guiats per una dotzena de docents, han estat treballant al llarg dels darrers tres mesos en el projecte Tàndem, una iniciativa ja consolidada que enguany ha arribat a la cinquena edició i que proposava als joves trobar solucions als reptes plantejats per la Creu Roja Andorrana, Via Moda i Vallnord. Després d’una jornada d’eliminatòries, es va disputar la final de l’esdeveniment.

Així, l’equip Neu Neta, encarregat de plantejar propostes per reduir la petjada ecològica a l’estació de Vallnord, va ser el guanyador de la jornada. Els joves van presentar un projecte que té com a eix vertebrador la conscienciació envers els usuaris mitjançant cartells informatius en diferents punts del domini; la creació d’una aula de natura que permeti aportar coneixements als més petits dins de l’estació; l’estalvi de diners mitjançant la instal·lació de calderes de biomassa i dipòsits d’aigua per aprofitar recursos quan plou o neva, entre altres.

 

Ventall d’oportunitats

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va reconèixer que el Tàndem suposa una gran oportunitat pels joves per adquirir «totes aquelles competències transversals que tant volem que tinguin», i el format del projecte «és la cuina perfecta per posar tots els ingredients en acció i fer sortir la millor recepta possible». Amb aquest programa, «el que fem és donar l’oportunitat que els joves tinguin contacte amb l’empresa, no com a clients, sinó com a proveïdors de serveis». Aquest fet, per tant, «els dona un augment de maduresa i visió», i també suposa una empenta per afrontar el que queda de curs i «el món real» al qual s’hauran d’afrontar d’aquí a uns mesos.

Entre les altres dues propostes que no van aconseguir la victòria hi havia el projecte de l’equip Gambaru, que tenia com a repte ampliar la presència en l’àmbit social de la Creu Roja, va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT