Les mans de Bañuz no són suficient i la Copa s’acaba

L’FC Andorra cau a Burgos i no obté el premi d’enfrontar-se a un Primera

Per Vicente Pallarés

L’11 inicial a El Plantío.
L’11 inicial a El Plantío. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va caure ahir contra el Burgos CF a domicili (2-0) en la primera ronda de la Copa del Rei i, per tant, cap equip de la Lliga Santander visitarà el Prada de Moles aquesta temporada. El rendiment dels homes de Nacho Castro a El Plantío era una incògnita abans del partit, ja que l’equip venia d’estar tres setmanes sense competir. I la realitat és que el conjunt tricolor no va ser capaç d’igualar el ritme imposat pel conjunt castellà, que va ser molt superior pel que fa a joc i ocasions durant els 90 minuts. Sens dubte, Miguel Bañuz va ser l’home del partit que va aturar gairebé una desena d’ocasions molt clares de l’equip local, que va mereixer la victòria davant de la seva afició. I és que l’enfrontament es va jugar amb públic a les graderies de l’estadi.

No obstant això, l’Andorra també va gaudir d’algunes ocasions, dues d’elles durant l’inici del matx. Al primer minut de joc, Pedrtaza rematava de cap i López va haver d’aturar una pilota que anava dins i hauria canviat el guió del partit. Seguidament, Borja es va atreviar a xutar directament a porta una treta de falta que, possiblement, estava massa lluny de la porteria burgalesa per a valorar aquesta opció. A partir d’aquest moment, el Burgos va ser el clar dominador del partit i mantenia la possessió, posant els andorrans en una situació a la qual no estan acostumats tenint en compte la seva filosofia de joc. El primer gol va arribar passat el minut 10 de la segona part, encara que els locals ja havien gaudit de vuit ocasions clares. Javi Gómez va aprofitar una passada de la mort per a finalitzar una transició al segon pal, impossible per un heroic Bañuz que no va poder fer res en aquesta ocasió. L’FC Andorra es va volcar a l’atac i va començar a provocar més perill. Abans, Víctor Casadesús havia tingut a les seves botes un xut potent des de la frontal que va aturar López. Finalment, el Burgos va aprofitar un altre contraatac en superioritat numérica per a fer el 2-0 definitiu durant el temps afegit, sense temps de reacció, mitjançant una jugada idèntica a la del primer gol, però aquest cop finalitzada per Saúl Berjón.