PUBLICITAT

Encamp

El Pas de la Casa rep els primers turistes per les compres de Nadal

Els comerciants intenten salvar una campanya que es dona per perduda arreu

Per Victoria Gómez Pérez

El pàrquing principal del Pas de la Casa, ple de vehicles francesos.
El pàrquing principal del Pas de la Casa, ple de vehicles francesos. | EL PERIÒDIC

L’endemà que es reactivés la lliure mobilitat de persones a França i molts veïns gals, més enllà de l’Arieja i els Pirineus Orintals, tinguessin l’oportunitat de venir a Andorra a realitzar les seves compres de Nadal, el Pas de la Casa va anar recuperant a poc a poc la vida, «que no la normalitat», com matisava l’encarregat d’un restaurant del poble. De fet, la majoria de vehicles que es podien veure ahir a la localitat encampadana lluïen matrícula francesa, tot i que la circulació per la frontera va ser fluida al llarg de tot el matí. 

Així també ho van percebre els principals responsables de perfumeries, farmàcies i botigues de tabac i alcohol. «És cert que ahir [dimarts] no vam notar gaire l’aixecament de les restriccions, però avui ja hi ha més afluència. Esperem que el cap de setmana sigui l’estacada final i vingui molta més gent», va desitjar la dependenta d’una perfumeria, tot assegurant que a mig matí havia fet una desena de vendes, «gairebé totes de packs promocionals, típics regals de Nadal». En una línia similar, el president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié, va anunciar fa un parell de dies que molt especialment els allotjament turístics de la zona han notat un repunt de les reserves pels pròxims caps de setmana, el que els fa tenir «una mica d’esperança». 

Una de les principals botigues de tabac i alcohol del Pas també va notar un «lleuger increment de vendes». El seu propietari admetia que «en aquests moments, qualsevol situació és millor que la del dia anterior, però encara som molt lluny del que per a nosaltres era la normalitat. La caixa ha passat de 100 a 0. Ho hem passat molt malament; qualsevol venda, per petita que sigui, és benvinguda». 

Més decebuts estaven els responsables dels restaurants que han decidit obrir aquesta setmana, «que no són ni de bon tros tots». «Només uns pocs estem lluitant per servir un plat, però la meva terrassa està buida i allà davant estan ben plens», es lamentava un restaurador, assenyalant la cadena internacional de menjar ràpid que hi ha just a l’altra vorera del seu establiment.
En general, però, les sensacions van ser «positives» i tot i que «costa molt adaptar-se a aquesta nova normalitat», els comerciants del Pas de la Casa esperen els pròxims dies «intentar salvar» una campanya de Nadal que enguany ja es dona per perduda arreu del món. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT