El top 16, assolit a Lituània

Un MoraBanc molt cansat no pot amb el Lietkabelis al Cido Arena, però aconsegueix la classificació matemàtica

Per Vicente Pallarés

Guille Colom manté la pilota en una jugada contra el Lietkabelis.
Guille Colom manté la pilota en una jugada contra el Lietkabelis. | Lietkabelis/Karolio Kavolelio

El MoraBanc va caure ahir contra el Lietkabelis per 77-69, però així i tot va poder assolir la classificació matemàtica pel top 16, un objectiu que s’ha fet esperar, però per fi ha arribat, sent el tercer en quatre participacions de l’entitat. Allà, hi haurà una nova oportunitat de començar de nou a la competició i, segurament, amb algun home més disponible. El conjunt tricolor, amb només 10 efectius, va anar per davant en el marcador durant diversos trams del partit, però no va poder amb el ritme imposat pel rival a causa de les nombroses baixes, l’acumulació de partits i un viatge molt llarg. Tot plegat va provocar que els tricolors arribessin a Lituània amb molt cansament. No obstant això, Clevin Hannah va ser l’MVP del partit i el capità d’un vaixell que va acabar fent aigües tot i l’esforç i la lluita dels homes d’Ibon Navarro, que malgrat les circumstàncies i el resultat, tornen a Andorra amb els deures fets. Durant el primer quart, el MoraBanc va arribar a anar guanyant de cinc punts gràcies a un triple de Guille Colom, que ahir va jugar gairebé 14 minuts i va anotar nou punts, encara que aquest període va acabar amb un ajustat 20-20 en l’electrònic del Cido Arena.

L’inici del segon quart va ser complicat per l’equip andorrà, que es mostrava desencertat en el tir i, en només minut i mig, el marcador era de 25-20. Haukur Palsson va mantenir el MoraBanc en el partit amb dos triples en aquest quart, el qual estava deixant pocs punts en comparació al primer, encara que els dos equips van anar de menys a més en aquesta faceta i el Lietkabelis va marxar per davant al descans (39-37). Entre Hannah, mitjançant un dos 2+1 i Colom, amb una cistella, el MoraBanc va tornar a agafar un avantatge de cinc punts a l’inici del tercer quart (41-46), però el partit estava boig i cap equip era capaç de mantenir l’avantatge durant molta estona. El Lietkabelis es va tornar a posar per davant, però Palsson, amb un altre triple, tornava a capgirar el duel (53-55). La igualtat era màxima i, a falta de l’últim quart, el resultat era de 57-57. Només faltaven 10 minuts i l’equip es mostrava concentrat i disposat a aconseguir la victòria, però les cames no responien a la mateixa velocitat que el cervell. L’avantatge lituà va ser de 10 punts en dues ocasions, però el MoraBanc va seguir remant i reduint distàncies. Finalment, la diferència va ser de vuit punts i el MoraBanc afronta el viatge de tornada amb la doble tranquil·litat de l’objectiu assolit abans de visitar les pistes de la Virtus Bolònia l’AS Mònaco i d’haver lluitat sense tenir en compte totes les dificultats que han anat sorgint durant les últimes setmanes. L’Estudiantes espera el diumenge a casa.