PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Obligacions més estrictes pels propietaris dels gossos

Es demanarà autorització prèvia per acampar al medi natural més de dos dies

Per Lídia López

Una dona neteja els orins del seu gos.
Una dona neteja els orins del seu gos. | Maricel Blanch

Els propietaris de cans que resideixin a la Massana hauran de ruixar obligatòriament els orins dels seus animals. Així ho va aprovar ahir el Comú de la Massana, en la sessió del Consell de Comú, mitjançant una modificació de l’Ordinació sobre l’ús de les vies, dels espais públics i del medi natural de la parròquia. Tal com va exposar la cònsol menor, Eva Sansa, els amos hauran de dur sempre una ampolla amb aigua per diluir els orins dels gossos i bosses per retirar els excrements o seran sancionats. D’altra banda, es recomana que portin a fer les seves necessitats «preferiblement als llocs indicats», és a dir, als pipicans, que són netejats freqüentment.

A més, també se’ls demanarà que realitzin la prova pel registre d’ADN i que els tinguin degudament microxipats i registrats al comú, que també va aprovar cobrar la taxa per la tinença de gos el desembre de 2021.

Pel que fa a altres qüestions per millorar la neteja de la via, també es demanarà als bars i restaurants que disposin a l’exterior dels locals d’un cendrer per evitar que les puntes de cigarreta siguin llançades a terra i es recorda als propietaris que tenen l’obligació de retirar la neu i el glaç de la part corresponent a la seva façana per millorar la seguretat dels vianants. D’altra banda, es va aprovar que els menors que incompleixin puguin pagar amb treballs a la comunitat.

Control del medi 

Les novetats de l’ordinació tenen origen principalment al medi natural, ja que es va decretar l’obligació de demanar autorització prèvia per dur a terme acampades de més de tres tendes o bé de més de dos dies perquè segons Sansa, s’havien detectat algunes incidències. D’altra banda, també es va establir la necessitat de demanar un permís previ per a la circulació de vehicles –la cònsol va explicar que s’està treballant en un reglament específic–.

PUBLICITAT
PUBLICITAT