PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc, a per la pujada de la «muntanya russa» i mirant al top 16

L’equip tricolor s’enfronta al Lietkabelis en un partit vital per a les aspiracions europees en un moment d’alts i baixos

Per Vicente Pallarés

Clevin Hannah contra el Lokomotiv Kuban.
Clevin Hannah contra el Lokomotiv Kuban. | Eurocup/Martin Imatge

El MoraBanc pot assolir avui  a Lituània la classificació pel top 16 de l’EuroCup. El conjunt tricolor es veurà les cares amb el Lietkabelis, el seu immediat perseguidor del grup, que ha jugat un partit més i porta dues victòries menys, fet pel qual una victòria andorrana asseguraria matemàticament la fita. «Per descomptat, serà un partit molt dur. El Lietkabelis està jugant un  bon bàsquet, tenen bons jugadors i juguen a casa. Tenim tres oportunitats més de classificar-nos pel top 16 i hem d’agafar aquesta primera. Serà molt complicat, però estem preparats per aquest repte», va manifestar el membre del cos tècnic David Eudal. Clevin Hannah també coneix la importància d’aquest enfrontament: «És un altre desafiament per nosaltres com a equip, un altre partit gran. Hem d’estar molt concentrats allà. És una pista difícil. Ja sabem que són durs perquè vam jugar contra ells aquí».


L’equip haurà de fer un reset mental després de les dues derrotes consecutives i de la forma en què es va produir l’última contra l’Acunsa. «Evidentment és un moment difícil, però això els passa a tots els equips en una temporada. Sempre hi ha alts i baixos, els equips que són durs de veritat reaccionen i tornen a reconnectar-se per jugar com saben. Amb un petit detall pot ser que vagis cap a dalt o cap a baix. Les temporades són una mica com una muntanya russa. Els bons equips són capaços de tornar a trobar el bon camí. Espero que siguem capaços de fer-ho», va assegurar Hannah. Sobre aquests alts i baixos, també va opinar Eudal i va explicar com ha de reaccionar l’equip: «Trobar aquest terme mtjà i mantenir la calma serà feina nostra dins dels daltabaixos que té la temporada. Veníem d’un moment de forma i de joc i una setmana després els resultats fan que ho posem tot en dubte. Hem d’intentar seguir la nostra línia de treball, confiar en el que estem fent, donar confiança els jugadors i no crucificar-nos quan perdem ni exalçar-nos massa quan guanyem partits contra equips difícils, que també ho hem fet. Hem de mantenir la calma i fer les coses senzilles el millor possible i esperar que l’encert ens acompanyi». No obstant això, el grup continua unit i es respira un bon ambient en el vestidor i Eudal aboga per seguir treballant per això: «Fa una setmana estàvem amb un ambient espectacular i una dinàmica increïble i això fa que els resultats siguin bons. Ara, amb dues derrotes és més difícil, però si som capaços que els jugadors mantinguin aquest ambient i aquesta cohesió de grup sortirem abans d’aquest petit forat en el qual ens hem posat ara mateix».

 

Amb totes aquestes circumstàncies, aquest equip que ja ha demostrat que és capaç d’aixecar-se després de qualsevol contratemps, afronta un viatge molt llarg cap a Lituània, però això no suposa un problema:  molts equips voldrien jugar dues competicions com nosaltres. És el que hi ha. Les gaudim i les patim. Ara toca un viatge complicat a Lituània, però acceptarem el viatge, el descans, els entrenaments i el que vingui. El que puguem fer serà benvingut per l’equip i mai posarem com a excusa que els viatges, els lesionats o el cansament ens fan perdre partits», va argumentar el tècnic abans de visitar el Cido Arena. Allà, l’equip espera assolir el top 16.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT