PUBLICITAT

La sostenibilitat, la solidaritat o la mobilitat centren les propostes del consell d'infants d'Escaldes-Engordany

La cònsol major ha nomenat formalment els consellers infantils

Per El Periòdic

Un moment del Consell d'infants d'Escaldes-Engordany.
Un moment del Consell d'infants d'Escaldes-Engordany. | Comú d\'Escaldes-Engordany

 

El consell d’infants d’Escaldes-Engordany ha quedat constituït en una sessió celebrada aquest dilluns en què els joves consellers han mostrat la seva inquietud per temes com la sostenibilitat, la mobilitat, la solidaritat o la conservació i dinamització dels parcs.

Així, tal com han informat des de la corporació comunal, aquest dilluns ha tingut lloc la sessió en què els infants representants dels nens i nenes de la parròquia s’han reunit telemàticament amb la cònsol major, Rosa Gili, i el conseller de Joventut, Joao Lima. Hi han pres part infants dels darrers cursos de primera ensenyança dels quatre centres educatius de la parròquia: l’escola andorrana, la francesa, la Sagrada Família i el Maria Moliner.

La cònsol major ha nomenat formalment els consellers infantils i ha constituït el nou consell d'infants. A continuació els infants han exposat diverses propostes per millorar la parròquia, unes accions que han estat treballant conjuntament amb els seus companys de classe i amb l'ajuda dels professors. Amb les seves propostes els infants han demostrat el seu interès per temes com ara la sostenibilitat (menys ús d'energia elèctrica, més conscienciació per reciclar bé...); la mobilitat (millorar les voreres i els passos de vianants, adequar els accessos a persones amb discapacitat funcional); la solidaritat (recollida de diners, diada per aprendre sobre diversitat funcional) o la conservació i dinamització dels parcs (identificació amb rètols, reparació de desperfectes, existència d'un espai per a exposicions i altres activitats, nous jocs tipus llits elàstics, cobertura de zones...), entre d'altres.

Els responsables polítics del comú han recollit totes les propostes i en els mesos vinents les estudiaran per donar resposta als infants i per desenvolupar aquelles que siguin viables.

El projecte forma part del projecte ‘Ciutats Amigues de la Infància’ promogut per l'Unicef.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT