PUBLICITAT

Andorra la Vella

Controls de drogues amb gossos a la sortida dels centres educatius a partir del gener

Es van detenir 86 persones per delictes d'estupefaents al 2020

Per Judith Sáez

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, abans de la comissió legislativa celebrada ahir a la tarda.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, abans de la comissió legislativa celebrada ahir a la tarda. | Consell Generall/Eduard Comellas

33 El consum i venda d’estupefaents a l’entrada i sortida dels centres educatius és una problemàtica que des del Ministeri de Justícia i Interior asseguren haver detectat abans de la pandèmia. Per això, el gener, després del confinament total i amb la represa de l’activitat escolar, la Policia efectuarà les accions previstes per lluitar contra aquests delictes relacionats amb els estupefaents. Segons va informar el ministre Josep Maria Rossell, el gener ja s’iniciaran els controls a tots els centres, de primera ensenyança fins a formació professional, per part dels agents de la Policia amb un suport caní. «Vam considerar escaient que dintre del marc d’aquestes intervencions, el servei poguéssim tenir el grup de gossos per poder verificar ‘in situ’ aquelles persones que duien productes estupefaents i que no es podien detectar d’una altra manera», va remarcar.

El total de casos detinguts per estupefaents a l’interior del país durant el 2019 van sumar  118, mentre que el 2020 van ser 86. Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, també s’experimenta aquest descens que des d’Interior justifiquen amb els mesos de confinament. En concret, es va procedir a arrestar 66 persones a la frontera Runer el 2019, baixant a 13 el 2020. A la frontera francesa també van disminuir, però no tan significativament, van passar de ser set l’any 2019 a quatre el 2020. La droga més confiscada va tornar a ser la marihuana i l’haixix, que van arribar fins a les 5.473 i 684 requisicions en grams respectivament, aquest darrer any. En relació a la resta de drogues, Rossell va assenyalar l’increment d’confiscacions de psicòtrops, que van passar de tres a 600 en un any. Així, el ministre espera enllestir el pla nacional contra les drogodependències el 2021.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT