El MoraBanc es deixa guanyar a la pròrroga amb una errada d’infantils

El conjunt tricolor desaprofita la remuntada i l’Acunsa força el temps afegit per imposar-se amb justícia

Per Vicente Pallarés

Clevin Hannah llança a la cistella pressionat per diversos jugadors de l’Acunsa. | ACB Media/O. Araujo

El MoraBanc va desaprofitar ahir una remuntada espectacular després d’haver cedit un parcial inicial de 19-2. El conjunt del Principat no es va posar per davant fins al tercer quart, però la tendència del partit semblava indicar que acabaria amb una nova victòria tricolor. L’Acunsa GBC venia de collir vuit derrotes consecutives i només havia guanyat un partit en aquesta edició de la Lliga Endesa, però va aconseguir imposar-se a un MoraBanc que va lluitar i va oferir bons moments de joc, tot i cometre errades vitals que van marcar la derrota a Guipúscoa (86-82).

Després de l’horrible parcial inicial que va deixar el conjunt tricolor en una clara situació de desavantatge, Ibon Navarro demanava que l’equip es posés les piles i va donar l’oportunitat a Guille Colom, que va jugar un total de set minuts i 51 segons i va anotar quatre punts. Els jugadors semblaven desconcentrats i, de fet, els primers quatre punts del partit van arribar per dues pèrdues de pilota i el MoraBanc només va anotar dos punts durant els primers cinc minuts i mig. A més, l’elevat encert de l’equip local, amb 5/8 en triples i 7/11en tirs de dos, no ajudava a mantenir-se en el partit, encara que  el segon quart va ser totalment diferent, 7-22, en comparació al 30-13 del primer període. Va ser un quart de molts menys punts, ja que el MoraBanc seguia desencertat en el tir, però havia millorat considerablement en defensa. Els d’Ibon Navarro van aconseguir un parcial de 0-5 que l’Acunsa va respondre seguidament amb un 4-0, però el conjunt basc ja no aconseguiria més cistelles en aquest segon quart sense comptar el triple d’Span. Hannah va començar a agafar el timó de l’equip (va ser el millor tricolor amb 18 de valoració) i va anotar dos triples abans del descans, un d’ells espectacular, que va recordar als del gran Stephen Curry. D’aquesta manera, el MoraBanc es trobava a l’equador del matx només dos punts per darrere.

Un altre triple de Hannah a l’inici del tercer quart començava a decantar el partit del costat tricolor (39-42) i a aquest quart també li costava arrancar pel que fa a joc i cistelles per part dels dos equips. No obstant això, va sortir a la pista Johnny Dee, que no havia jugat en tota la primera part i va acabar sent l’MVP del partit amb 22 punts i 21 de valoració. Els últims set punts del tercer quart van ser d’ell amb un 2+1, un tir lliure i un triple final sobre la botzina que tornava a deixar l’Acunsa per davant (53-51).

A l’últim quart, el MoraBanc va trigar més de minut i mig a anotar la primera cistella, però va aconseguir anar imposant el seu ritme a poc a poc i posar-se per davant. Sergi García, que havia errat en dues jugades anteriorment, va anotar dos triples en mig del recital de Dee que feien que el partit es mantingués igualat. Un triple de Palsson va ser el que va capgirar el marcador (67-68) i seguidament anotava un altre per ampliar el resultat. El parcial era de 0-10 i els dos equips començaven a jugar amb més cor que cap per moments. L’avantatge era de sis punts a falta de menys de 30 segons, però dos triples de Dee van igualar el marcador (73-73) i el partit se’n va anar a la pròrroga. Palsson va fer la cinquena falta i va haver de retirar-se, el que suposava només nou homes disponibles per afrontar aquest tram vital. L’Acunsa va assolir un parcial de 12-2 i, malgrat la lluita tricolor, la sort va caure del costat local en moltes accions, especialment en l’última. El resultat era de 84-82 i el MoraBanc tenia cinc segons per davant per a forçar una nova pròrroga. Però entre Llovet i Paulí es van fer un embolic i van enviar la pilota fora en una errada pròpia d’infantils que va suposar el 86-82 i una derrota molt dolorosa tenint en compte les circumstàncies.

Ibon Navarro es mostra decebut

El tècnic es va mostrar molt decebut amb algunes accions del joc i les va resumir d’aquesta manera: Amb el 44-51 al tercer quart, hem pres tres o quatre decisions molt dolentes per voler trencar el partit amb tirs de tres punts mal generats i forçats, donant-los l’oportunitat de tornar. Crec que a l’últim quart, aquells punts de Haukur Palsson ens donen el 50% de la victòria, però durant els últims 40 segons és difícil fer més coses malament en un partit amb sis a dalt».