PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor per Covid-19 un home ingressat a l’hospital

Alemanya decreta un nou confinament fins al 10 de gener per frenar el virus

Per El Periòdic

L’entrada d’urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’entrada d’urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

El Govern va informar ahir d’una nova mort per Covid-19 al Principat. Es tracta d’un home que restava ingressat a la planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, i que situa el total de defuncions en les 79. D’aquesta manera, els ingressats al centre hospitalari eren 19: 16 a planta i tres a l’UCI, un dels quals ventilats.

Pel que fa a la resta de dades, es van registrar 50 casos nous, situant el total d’infectats en les 7.338 persones. Els actius havien crescut en 49 persones, fins als 630 casos. Finalment, al voltant de la població escolar, hi havia un lleuger repunt de l’afectació, amb dues aules més sota vigilància activa d’un total de 18, i cinc aules més en vigilància passiva, que en sumaven 49.

Alemanya es tanca fins al gener  

El govern alemany i els estats federats van consensuar ahir un nou confinament a partir del dimecres i fins al 10 de gener per tal de frenar l’expansió del coronavirus. Escoles tancades, obertura només dels establiments essencials i recomanació del teletreball marquen les noves mesures, que també mantenen la prohibició de viatjar. A més, s’ha delimitat a cinc el nombre de persones a les reunions de cara a Nadal, on no es comptabilitzaran els menors de 14 anys, però que no podran ser de més de dos nuclis familiars.

Aquesta decisió es va veure reforçada per les darreres dades epidemiològiques, que van marcar unes xifres de rècord el darrer divendres, amb 29.875 casos nous i 598 víctimes mortals. Per aquest motiu, el Ministeri de Finances alemany va anunciar que pròximament s’aprovarà un nou paquet de mesures per donar suport a l’economia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT