PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Repertori i grups diversos al concert ‘Promeses musicals’

Es va desenvolupar un cribratge als artistes de l’esdeveniment nadalenc

Per El Periòdic

Instant del concert de Nadal a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino.
Instant del concert de Nadal a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino. | ANA/A.S.

Promeses musicals és el títol que duia el concert de Nadal celebrat ahir a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino, organitzat per la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca) de la Fundació ONCA, emparada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà. El repertori del concert va ser divers, tant pel que fa a la tipologia dels grups com pel que fa a les peces dels autors que es van interpretar. Anant des de Johann Sebastian Bach fins als Beatles, el violinista de l’ONCA i coordinador artístic del concert, Jordi Coll, va explicar que el primer objectiu del repertori del concert de Nadal és ser pedagògic i «que sigui interessant de treballar amb els alumnes», però que també s’intenta «que sigui un programa atractiu pel públic».

Fins a cinc formacions de cambra, dos grups instrumentals de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella i un grup format per alumnes de l’Espai de Música Moderna i de l’Escola de Música de les Valls del Nord van ser els protagonistes del concert. D’aquesta manera, es va gaudir de duos, trios, un quartet, un quintet i, fins i tot, de dos grans grups de guitarres i una banda d’instruments de vent. Treballar amb tants alumnes de diferents escoles amb la situació actual de pandèmia per la Covid-19 va representar «molta feina» i es van haver de prendre moltes precaucions i protocols, va assenyalar Coll. Tot i així, va remarcar que va ser fantàstic poder sumar dues noves escoles al projecte.

Concretament, per l’escenari van passar al voltant d’una cinquantena d’alumnes, va explicar el coordinador artístic, que va afegir que treballar amb els alumnes i amb professors de les diferents escoles va ser «molt enriquidor i engrescador». D’altra banda, també va enviar un missatge d’agraïment a l’equip de la Fundació ONCA, per la seva tasca, així com pel fet que s’hagi volgut tirar endavant el concert amb la situació actual. De fet, es van seguir els protocols de distanciament i d’higiene i Coll va destacar que fins i tot es van netejar les cadires entre un grup i els altres. També va manifestar que la banda va haver de sotmetre’s a les  proves d’antígens per poder tocar sense mascareta. 

Per altra banda, convé recalcar que la Fundació ONCA està adherida a la 28a campanya de recollida de joguines a favor de Càritas Andorrana i tothom qui volia podia dur una joguina nova sense embolicar al concert.

PUBLICITAT
PUBLICITAT