PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot anuncia la creació d’un fons per a la sostenibilitat

Finançarà el transport públic, el parc immobiliari o l’ús d’energies renovables

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot.
El cap de Govern, Xavier Espot. | SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, va destacar durant la darrera Cimera sobre l’Ambició Climàtica 2020, celebrada dissabte a la tarda i via telemàtica, que el Principat té previst «reduir les emissions de gas hivernacle d’aquí al 2030 i aconseguir la neutralitat carboni al 2050». Per això, des de l’Executiu preveuen la creació d’un fons de finançament que potenciarà mesures sostenibles que lluitin contra el canvi climàtic.

La trobada, que és un esdeveniment organitzat per les Nacions Unides, el Regne Unit i França i coorganitzat amb Xile i Itàlia, es va realitzar en el marc del cinquè aniversari de la signatura de l’Acord de París. Un marc global entre diversos països del món que definia el propòsit conjunt d’evitar un canvi climàtic i que recalcava el compromís de mantenir el escalfament global per sota dels 2 graus, prosseguint a limitar la temperatura del planeta per sota dels 1,5 graus. En aquest sentit, el cap de Govern va informar durant la reunió que l’Executiu prepara una estratègia a llarg termini que inclou la creació d’un fons verd destinat a finançar el transport públic, la rehabilitació del parc immobiliari o la utilització de les energies renovables, entre altres. Durant el seu discurs, Espot també va apel·lar a tots els països a coordinar els esforços per revertir la tendència actual.

La Cimera sobre l’Ambició Climàtica compta amb la participació dels líders polítics dels països representants, on expressaran els compromisos dels seus estats sota aquest acord. Així mateix, també inclou la participació d’altres actors no estatals, com ara la societat civil, grups de negocis o els joves. Cal recordar que divendres passat una vintena de joves van concentrar-se davant del Consell General per assistir a la protesta convocada per Fridays for Future d’Andorra per denunciar la «inacció» del Govern durant quatre anys amb relació a l’Acord de París.

PUBLICITAT
PUBLICITAT