PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Afers Socials referma l’aposta pels educadors

El ministeri emplaça a crear una figura d’educador de carrer a les parròquies

Per El Periòdic

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy.
El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy. | ANA/M.F.

La figura de l’educador de carrer és important per al treball directe i en primera persona amb els joves. Així ho creuen des del Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i, per aquest motiu, «emplacen» les parròquies que encara no comptin amb aquesta figura a crear-la. Aquesta va ser, de fet, una de les primeres propostes que es van posar en evidència a la taula nacional de la joventut a l’inici d’aquesta legislatura, tal com va destacar a l’ANA el titular de Joventut, Víctor Filloy, que també va incidir en la importància d’aquest servei.

D’aquesta manera, el ministre Filloy va posar en relleu que «és molt important la feina in situ» que poden fer els comuns, ja que «estan sobre el terreny, coneixen els joves, el seu àmbit familiar...» i, per tant, els és més fàcil detectar certes problemàtiques. De fet, la proposta de potenciar l’educador de carrer es va posar sobre la taula en constatar el consum de tòxics i/o problemes de conducta entre alguns grups de joves que derivaven en certs conflictes. El ministre va reivindicar aquesta proximitat dels comuns i, alhora, la feina que també es pot fer des del ministeri, per exemple a través de l’atenció primària, des d’on es pot «intervenir si hi ha risc i acompanyar les famílies». Es tracta, en definitiva, de fer un treball conjunt en què cadascun dels actors desenvolupi la seva feina en benefici dels joves, tal com destaca el ministre Víctor Filloy.

El titular de la cartera d’Afers Socials, Habitatge i Joventut va reivindicar la feina que des del seu ministeri estan duent a terme a favor dels joves i recorda que les dues línies d’actuació principals se centren en l’habitatge (fent èmfasis al programa d’emancipació) i en la facilitat de la mobilitat. En aquest sentit, Filloy va recordar que a banda de les millores en el transport públic que seran d’aplicació a tota la població es treballa juntament amb el ministeri d’Educació amb l’objectiu d’assolir un «accés més ampli al bus lliure». Així, va comentar que fins ara està destinat només als joves escolaritzats i en sistemes educatius públics. La idea, explica, és «augmentar les possibilitats creant altre abonament» destinat als que no escolaritzats o aquells que ho estiguin també en centres privats.

Per altra banda, una de les problemàtiques que afecten el col·lectiu de joves del país, sobretot en un context de crisi socioeconòmica com l’actual, comportada per a la transmissió de la pandèmia SARS-CoV-2, és la inserció laboral. Per això, i en aquest àmbit, el ministre Víctor Filloy va destacar que el que es prioritza és la formació, és a dir, que el jovent es pugui «formar al màxim» per tenir sortides laborals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT