PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els hotels assumeixen que no vindran turistes fins al gener

Els comerciants del Pas de la Casa lamenten que no s’obrin les estacions i confien en les compres

Per Judith Sáez

Imatge d’arxiu de turistes durant la campanya de Nadal.
Imatge d’arxiu de turistes durant la campanya de Nadal. | MARICEL BLANCH

Resignació és el que sent el sector turístic del Principat, que ja ha perdut el pont de la Puríssima, i veu amb poc optimisme la possibilitat de salvar la campanya de Nadal. El fet que les restriccions de mobilitat segueixin vigents per la part espanyola i que l’obertura de les pistes d’esquí s’ajorni al gener a petició de l’estat francès complica la situació dels establiments. Tanmateix, confien en el turisme de compres i l’oferta relax per part dels visitants gals, els quals a partir del dia 15 de desembre podran viatjar entre regions, segona va informar dijous el primer ministre de França, Jean Castex.

El director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, va explicar a EL PERIÒDIC que «tenim assumit que no vindran visitants fins al dia 7 de gener», però va matisar que el fet d’obrir les pistes d’esquí abans d’aquesta data tampoc és una solució «si Catalunya no ens assimila», ja que les limitacions són «el problema» que impedeix que l’arribada de turistes. «Hi hauria d’haver una posició de Govern perquè necessitem que vingui gent i gasti», va indicar. Actualment hi ha 4 hotels oberts dels 82 establiments totals.

Per la seva banda, la presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), Cristina Canut, espera que «Andora se sumi [a obrir les pistes abans de gener] perquè és el nostre modus vivendi». A més, va exposar que «la sensació és que falta informació sobre la gestió d’aquesta segona onada» per part de l’Executiu, tot entenent que «no pot fer més, però és angoixant pels empresaris». De fet, va recalcar que «ningú ens dóna garanties» de cara al gener, fent la comparativa amb el moment en què es va pensar la campanya publicitària d’Andorra Turisme. «Han mantingut la campanya perquè suposo que mantenen l’esperança, però som pessimistes», deia la presidenta, tot valorant que «la bona voluntat [per part del Govern] hi és, però si no poden venir turistes no sé de què servirà». En aquest sentit, Pujol va remarcar que la campanya del Ministeri de Turisme serà «una ajuda» si tot va bé, però va insistir que la temporada d’hivern «dependrà que obrin les fronteres».

Una visió més optimista va mostrar el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics d’Andorra, Àlex Ruiz, que va celebrar la flexibilització de les mesures per contenir els contagis de coronavirus per part de França. «Estem convençuts que el Pas de la Casa i Andorra se’n beneficiaran», va destacar, tot confiant en «els atractius» que té el Principat, tant pel que fa a les compres, tenint en compte el període de rebaixes, com pel que fa a l’esquí. «La gent que li agrada esquiar prefereix venir a Andorra», manifestava amb relació a la possible obertura de les pistes d’esquí catalanes, tot afegint que «preferim sacrificar Nadal i obrir seguit fins al febrer».

D’altra banda, el president d’Iniciativa Publicitària Pas de la Casa, Jean-Jaques Carrié, va lamentar que no s’obrin les estacions d’esquí per atraure més turistes, ja que els que visitin el país només ho faran per comprar. «Ens agradaria que obrissin», lamentava el president, que reiterava que «es tracta d’un problema que ha de resoldre Govern».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT