El MoraBanc no pot amb el ritme de Dylan Ennis, Thompson i Brussino

El conjunt del Principat torna a deixar que el rival marqui el guió del partit i un segon quart dolent el condemna

Per Vicente Pallarés

Oriol Paulí va ser, un cop més, l’home més destacat del conjunt tricolor.
Oriol Paulí va ser, un cop més, l’home més destacat del conjunt tricolor. | ACB PHOTO / A. MARTÍN

El MoraBanc va pagar ahir els plats trencats contra el Casademont Saragossa, ja que la classificació de l’equip aragonès a la Lliga Endesa no reflectia la qualitat dels seus jugadors, que ahir la van treure al Poliesportiu, en especial, Dylan Ennis. L’extricolor va suposar un malson per la defensa andorrana. Per la seva banda, el MoraBanc després d’un partit que va deixar més de 200 punts contra el Lokomotiv, va tornar a caure en la trampa del rival i va oferir un enfrontament atractiu per l’espectador, però llunyà de la solidesa defensiva que pretén. Les contínues pèrdues de pilota del Saragossa, sobretot durant la primera part, i el seu encert en el tir i en el rebot ofensiu van marcar el guió del partit, que va començar amb el MoraBanc molt còmode i aconseguint avantatges en el marcador, al contrari del que acostumen els de Sergio Hernández. I és que durant molts partits havien controlat el marcador i havien acabat perdent, però ahir el desenllaç va ser una mica diferent.

Els ex de cada equip, Sergi García i Ennis van anotar els primers punts. Durant el primer quart, un espectacular Ennis ja va arribar a les dues xifres amb 12 punts i Benzing i Barreiro el van acompanyar en la seva particular exhibició. El MoraBanc va aconseguir alguns avantatges com el 10-5 o el 19-15 després d’un parcial de 7-2, que continuaria amb un 0-7 del Saragossa (19-22). Els triples de Gielo i Jelínek donaven aire al conjunt del Principat al finalitzar aquest primer quart (28-25), malgrat la facilitat del conjunt visitant a l’hora d’anotar des del perímetre i des de la pintura, on es va notar la presència de Tyson Pérez en defensa. Durant el segon quart, el MoraBanc va deixar escapar el partit, permetent un parcial de 18-30. I això que començava bé amb un triple d’Oriol Paulí, que per moments va tirar del carret. No obstant això, Thompson i Brussino van agafar momentàniament el relleu d’Ennis i van anotar 10 i 12 punts respectivament en un període en el qual l’estrella del Saragossa va deixar en la pista dos triples i tres assistències. Així doncs, el segon quart va acabar 46-55 i els nou punts de desavantatge van pesar durant la segona part.

El Casademont va continuar ampliant el marcador i el tercer quart va començar amb un parcial de 0-10 i de 6-27 tenint en compte les últimes cistelles de la primera part. En aquest moment, el Saragossa guanyava per 46-65 gràcies al triple de Barreiro. A més, aquest quart va ser el de Hlinason, compatriota de Palsson, que va anotar nou punts. Hannah va anotar els primers cinc punts del MoraBanc en aquest període, encara que el novaiorquès amb passaport senegalès no va tenir el seu millor dia. Durant l’últim quart, els homes d’Ibon Navarro ja notaven el cansament provocat per aquesta marató de partits davant un rival que va gaudir de més dies lliures abans del partit i el Saragossa va aprofitar per donar minuts als més joves de la plantilla, com Javi García. Finalment, el MoraBanc va caure per 83-98 tot i assolir un 15 de 30 en triples, però deixant, de nou, que el rival s’apropi als 100 punts i donant facilitats en defensa. D’aquesta manera, el MoraBanc suma dues derrotes consecutives després de les quatre meritòries victòries anteriors. Demà, l’espera l’Acunsa Guipúscoa al País Basc i els tricolors han de refer-se tot i només tenir un dia de descans abans d’afrontar aquest nou compromís.

Ibon Navarro: «Ens han marcat el ritme del partit»

El tècnic va voler «felicitar el rival per la victòria», que va ser justa i merescuda, ja que aquest és «el segon partit consecutiu que no comencem fent les coses que volem, ser un equip dur i sòlid en defensa que és capaç de controlar el partit», va manifestar Ibon Navarro. El preparador del MoraBanc va afegir que «ells ens han marcat el ritme del partit i ens han tret de la idea que volíem».  I és que, segons el tècnic, «si jugues contra el Saragossa a veure qui anota més, tens moltes possibilitats de perdre». L’equip no ha fet el seu millor partit: «No hem estat concentrats en les coses que volíem fer en atac i sense defensa i rebot és molt difícil competir amb ells», va sentenciar.