PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’alpinista rus Denis Urubko exposa a Ordino la seva experiència

L’esportista comparteix històries amb Stefi Troguet i Domi Trastoy

Per El Periòdic

Denis Urubko, durant els preparatius de l’acte a l’Auditori Nacional.
Denis Urubko, durant els preparatius de l’acte a l’Auditori Nacional. | ANA / M.P.

L’Auditori Nacional va acollir ahir la projecció de The Art of the Alpinism, una cinta que narra l’experiència de l’alpinista rus Denis Urubko durant les seves expedicions a la muntanya. Durant la trobada, celebrada amb motiu del Dia Internacional de les Muntanyes, es va compartir amb els aficionats històries sobre noves línies d’ascens i també es va parlar d’aspectes com la creativitat i la responsabilitat en els ascensos extrems al llarg de la seva extensa trajectòria. Urubko és conegut per haver estat el quinzè alpinista a haver aconseguit ascendir als catorze vuit mils, dos d’ells, el Makalu i el Gasherbrum II, durant l’hivern.

Segons va explicar Urubko, l’experiència ha fet que el més important per a ell sigui ajudar a les persones a gaudir de la muntanya gràcies al coneixement adquirit al llarg dels anys. A més, també va definir com a «lliure» la seva tècnica, ja que ha assolit totes les ascensions sense oxigen. 

Finalment, Urubko també va declarar que compartir temps amb joves alpinistes com Stefi Troguet o Domi Trastoy li és beneficiós perquè «la gent jove em dona la possibilitat de canviar la meva ment». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT