PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els monitors d’esquí desconvoquen la concentració prevista a Pal

El motiu de la reunió era demanar que es tingui en compte el sector per a poder acollir-se a ajudes

Per Lídia López

matge d’arxiu de les pistes d’esquí de Vallnord Pal-Arinsal.
matge d’arxiu de les pistes d’esquí de Vallnord Pal-Arinsal. | TONY LARA

La reunió prevista per aquest diumenge vinent a Pal per part d’un grup de monitors d’esquí ha estat finalment desconvocada. Segons va confirmar el president de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME), Carles Iriarte, el seu grup havia iniciat contactes amb els promotors per conèixer els motius de la convocatòria i decidir si s’hi sumaven, però només van poder constatar que no se celebraria. «La trobada s’ha esvait, els organitzadors s’han fet enrere», va assegurar Iriarte.

En aquest sentit, el president de l’AAME va compartir que l’organització va néixer d’un grup de monitors de l’Escola de Pal, per això és que es volia celebrar allà, però que el volum que havia pres la convocatòria, amb publicacions arreu dels mitjans del país, van fer tirar enrere als promotors. Tanmateix, els contactes dels monitors impulsors de la trobada amb la mateixa escola, també haurien influït en la decisió de cancel·lar la reunió. Segons Iriarte, els van recomanar el mateix que des de l’associació s’està promovent: que els professionals que actualment es troben a l’atur s’inscriguin al Servei d’Ocupació perquè se’n tingui constància.

I és que, el motiu de la concentració era que es tingués en compte a tots els treballadors de les pistes de cara a poder accedir a algun tipus d’ajudes. En aquest sentit, Iriarte va lamentar el que ha estat passant des del mes de març amb el sector, i és que, segons els monitors que es van adreçar al Govern o serveis socials, «el primer que et diuen és que primer tiris d’estalvis, i quan ja no te’n quedin, aleshores és quan ells t’ajudaran», a la vegada que va recordar que es tracta d’una experiència que s’han trobat altres persones en aquesta situació d’urgència, no només els treballadors de la neu.

Encara pel que fa a la concentració prevista per diumenge, i segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, altres grups de monitors desaprovaven l’acte pel perill que podia suposar una possible aglomeració, tenint en compte l’actual context sanitari. 

Sense notícies del Govern  

D’altra banda, en relació amb l’anunci que el ministre Portaveu, Eric Jover, va fer el dimecres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres,  sobre la voluntat de l’Executiu de contactar progressivament als treballadors residents de caràcter fix i discontinu, com és el cas dels monitors d’esquí i altres professionals vinculats a la neu i la temporada d’hivern, així com la dels treballadors temporers que ja es troben al Principat però encara no poden treballar, Iriarte va assegurar que l’AAME no havia rebut cap mena de contacte per part del Govern al respecte. «Estem a l’expectativa: veurem si això és real o no», va declarar. En concret, Jover va assegurar que l’Executiu vol conèixer les inquietuds dels treballadors del sector per tal de poder donar resposta a les seves necessitats, a la vegada que va reiterar que el Govern «modularà la resposta» pel que fa a ajuts a les persones en funció de la situació.

Així mateix, el president de l’AAME va recordar que el sector «representa un grup nombrós de treballadors», i conseqüentment, «hi ha moltes famílies que en viuen», i per això, va considerar que l’Executiu ha de plantejar-se donar-los aquest cop de mà. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT