PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Covid fa créixer l’interès en assegurances de salut

El sector posa en relleu la feina d’homologació i adaptació normativa

Per El Periòdic

Imatge presa durant l’emissió del debat.
Imatge presa durant l’emissió del debat. | CEA

La pandèmia del coronavirus ha fet augmentar l’interès dels andorrans per productes com assegurances de salut, de vida, o fins i tot, per cobrir les pèrdues d’una activitat comercial. Aquesta és una de les conclusions que van compartir els participants de la novena sessió del cicle El futur a debat, organitzat per la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) en col·laboració amb BancSabadell d’Andorra, i que ahir tenia com a protagonisme el sector de les assegurances. Els participants del debat van ser Josep Maria Cosan, membre del consell de direcció de Companyia Andorrana d’Assegurances; Cristina Serra, directora de Generali Assegurances; i Josep Maria Altimir, director d’Assap Assegurances.

A més, encara pel que fa a l’impacte de la Covid-19 en el sector assegurador, també s’havia observat una retallada de les quantitats que es destinen a les assegurances a causa de la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Paral·lelament, en relació amb les assegurances de viatge, Serra va destacar que les empreses del sector turístic «busquen productes que cobreixin totes les eventualitats lligades a la pandèmia: despeses sanitàries, possible confinament, repatriació o cancel·lació dels viatges», i va afegir que disposar de productes d’aquest tipus és clau «perquè Andorra ofereixi un bon servei als seus visitants».

Feina per a l’homologació  

Els participants al debat també van destacar l’esforç d’adaptació normativa i d’homologació amb la regulació internacional, en matèries com la solvència, la protecció de dades i la lluita contra el blanqueig que el sector de les assegurances està duent a terme, i que asseguren, es tradueix en un benefici per als clients.

«Vam ser un dels primers sectors oberts a l’entrada de capital estranger, un dels primers a aplicar la fiscalitat i serem un dels sectors que assumirà més regulació en un període molt curt de temps», va afirmar Cosan, per a qui l’homologació normativa «representa un esforç que moltes companyies ja estàvem fent, perquè ja complíem amb criteris molt estrictes de solvència». Per la seva banda, Altimir va destacar el fet que l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) també controli el sector: «ara tenim un supervisor i aquest control es tradueix en major transparència i un millor servei als clients». Finalment, Serra va considerar que el repte està en «ser capaços d’adaptar a la realitat andorrana una regulació que ja representa un esforç important per a grans companyies internacionals».

En qualsevol cas, els tres participants van posar de manifest la necessitat que Andorra continuï tenint un sector de les assegurances propi, format per companyies locals i per delegacions de companyies internacional. A més, també van remarcar la capacitat del sector de donar resposta a les necessitats del mercat, on Altimir va posar d’exemple un producte específic com és el cas del complement de la CASS. Donant un cop d’ull a les futures tendències del sector, Serra va destacar activitats com el car sharing, que «també modifiquen les assegurances tradicionals».
 

El futur a debat clourà el dia 15 amb un nou debat dedicat al futur de les indústries exportadores. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT